Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 грудня 2015, 23:09 ДТП
Автівка екс-мера столиці Омельченка збила жінку на "зебрі"
Автівка екс-мера столиці Омельченка збила жінку на "зебрі"

Автомобіль колишнього мера Києва Олександра Омельченка збив жінку на Столичному шосе. Водій спочатку втік з місця пригоди, а за деякий час повернуся і зізнався у скоєному. Жінка в тяжкому стані в лікарні.

Аварія сталася неподалік КП на в'їзді до Києва. Ось на цьому переході приблизно о 16-й годині, коли на вулиці ще було добре видно. Автомобіль Вольво рухався з боку Кончі-Заспи, де розташовані маєтки заможних людей. Жінка йшла зеброю.

Василь, свідок:

- Стояв і бачив, як на пішоході автомобіль Вольво збил пішохода. 

Все це відбувалось у Василя перед очима. Якась мить - і машина хутко зникла.

Василь, свідок:

- Машина поїхала, це десь в теченії півгодини, аж тоді вона повернулась на місце пригоди.

- Водій не зупинився? Покинув людину?

- Та покинув.

Втім, навіть якби водій не повернувся, його б все одно знайшли, бо марку й колір автомобіля поліція вже знала.

Олександр Зинов'єв, старший інспектор патрульної поліції:

- Водій пояснив це шоковим станом, сказав, що він не тямив, що він накоїв, і поїхав з місця події. Зрозумів, що скоїв тяжкий злочин, і повернувся на місце події.

Чоловікові 61 рік, він є водієм екс-мера Олександра Омельченка. У момент аварії чоловік був у машині сам, принаймні так стверджує. За життя його жертви зараз борються лікарі. Жінка з численними травмами в комі в лікарні.

Дмитро М'ясников, лікар швидкої допомоги 17 лікарні м. Києва:

- У хворої діагностована важка поєднана травма, діагностується і черепно-мозгова травма, травма кінцівок, травма грудної клітки. Нажаль, її стан зараз залишається критично важким.

Одразу після наїзду повз місце аварії їхали медики приватної клініки зі своїм пацієнтом. Вони й надали першу допомогу.

Олександр Зинов'єв, старший інспектор патрульної поліції:

- Повз проїзджала карета швидкої допомоги, вона надала першу невідкладну допомогу жінці, потім вже приїхала викликана нами допомога і забрала її в лікарню.

Столичне шосе для автомобілів Олександра Омельченка вже здавна нещасливе місце. 6 років тому позашляховиком Міцубіші сам Омельченко на пішохідному переході на смерть збив 48-річного будівельника. Експертиза показала, що екс-чиновник був тверезий, і в його діях не знайшли складу злочину. За півроку справу закрили. Втім, вирішальним у розслідуванні став той факт, що екс-посадовцю вдалось домовитись із родичами загиблого - він оплатив похорон та пообіцяв надалі допомагати родині чоловіка. Як закінчиться ця історія, буде зрозуміло, коли постраждала прийде до тями. До останнього часу її особу ще не з'ясували.