Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2015, 21:34 ДТП
У Дніпропетровську п'яний водій врізався у газову заправку
У Дніпропетровську п'яний водій врізався у газову заправку

У Дніпропетровську вибухнула та зайнялася газова автозаправка. Спричинив надзвичайну пригоду 38-річний п'яний водій. Він заснув при кермі свого Шевроле і на шаленій швидкості влетів на заправку. Від удару бабахнуло так, що кілька легкових автомобілів і розташований поряд шиномонтаж спалахнули. Лише дивом ніхто з людей, що опинилися в осередку подій, не загинув.

На годиннику третя ночі. Порожньою Набережною Заводською мчить "Шевроле". У салоні лише водій. Він міцно тримається за кермо і... спить. Якоїсь миті некерований транспорт влітає на територію заправки й на швидкості таранить наповнену газом цистерну.

Потужний удар спричинив серію вибухів. За лічені секунди заправка, автомобіль п'яного водія, станція шиномонтажу та припаркований поряд із нею ВАЗ спалахнули. Віктор, що працює охоронцем на стоянці, каже - коли рвонуло, дуже злякався.

Віктор, свідок:

- У нас ворота были закрыты. Слышали визг тормозов - и всё. И сразу огонь.

- А вы выходили, ну что-то видели?

- Та ну куда ж выходить, тут так горело, чтоб взорваться?

Свідки були певні - водій "летючого" Шевроле загинув. Та 38-річний Олександр - живий і майже неушкоджений. Якимось дивом останньої миті він зміг вискочити з салону ще до того, як автомобіль вибухнув. Натомість у страшній вогняній пастці опилися двоє працівників шиномонтажу. Люди ледве не згоріли живцем.

Едуард, працівник шиномонтажу:

- Услышали визг тормозов. Обратили внимание в окно, увидели машину, которая врезается в заправку. Ну потом взрыв и большое сяйво. Мы успели среагировать и укрылись в яме.

Олександр, працівник шиномонтажу:

- Пламя было такое красное, что я не знал, куда и лечь. Я понимал: если рванёт - и в яму сразу.

Масштабне займання гасили два десятки пожежників. Вони понад півтори години заливали водою все навколо. Призвідник інциденту нині під вартою. Водій пояснив правоохоронцям: напередодні посварився з дружиною, і кохана заговорила про розлучення. З горя напився, сів за кермо і вирушив у нічну мандрівку містом, але дорогою... заснув. Враження від прогулянки в Олександра незабутнє - за умисне знищення майна, суми збитків якого ще навіть і не підрахували, він може сісти за ґрати на три роки.