Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 листопада 2015, 22:13 ДТП
На Івано-Франківщині автобус врізався в хату
На Івано-Франківщині автобус врізався в хату

Зупинка в кухні. Автобус влетів у хату, мало не поховавши під уламками жінку. І пасажири, і господиня живі-здорові, але досі не можуть оговтатися від аварії. Вона сталася на Прикарпатті.

- Я дивлюся, автобус тамо, а я яй! Граблі пішли під то заднє колесо, я за шкіль сі тримала, мнов туво кинуло, писки, крики, повно народу, я вже без тями.

Так емоційно старенька Євгенія Ковбель розповідає про аварію.

- Всьо, пішла… Во-во-во. Ціла кухня пішла…

Жінка досі не може оговтатися. Каже - поралася на подвір'ї, аж раптом на обійстя влетів автобус із пасажирами. Диво, але минулося без жертв. У пані Євгенії - лише синці. Із півсотні людей тільки одна жінка потрапила до лікарні.

Василь Мельничук, зав. травматологічного відділу Тлумацької районної лікарні:

- Виявлено закритий перелом внутрішньосуглобої правої гомілкової кістки без зміщення. Відправили ми на іммобілізацію, назначили знеболюючі, хвора - амбулаторна і йде додому.

Постраждала пасажирка пригадує: вона якраз хотіла виходити, але водій так і не зміг зупинити машину.

Іванна Ковбас, постраждала:

- Щось трісло, і він тормозив, тормозив, і біля повороту він повертається до мене і каже - тормоза відказали, автобус звернув не туда, куда треба. Паніка, крики, ви собі уявити не можете, що це було.

Люди в селі водія захищають. Кажуть - шофер із нього добрий. А ось дороги - погані. Тут уже не раз були аварії.

Ольга Гордій, сусідка:

- З цеглов була машина, а відтак з блоками летіла машина, тепер - автобус.

Пасажири також до водія претензій не мають. Тим часом за фактом ДТП розпочате кримінальне провадження. Попередня версія слідства - водій не впорався з керуванням, перевищивши швидкість. Проте, мають провести експертизу й перевірити машину. Та ось біда - бабця Євгенія віддавати автобус не хоче, поки їй не відшкодують збитків.
Каже: досі наслідки попередніх аварій на подвір'ї усувала за свої гроші.