Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 жовтня 2015, 22:00 ДТП
У столиці тролейбус страшно покалічив бабусю
У столиці тролейбус страшно покалічив бабусю

Ампутована нога та загроза залишитися без руки. Пенсіонерка стала калікою після того, як її протягнув тролейбус. 87-річна киянка - жертва неуважного водія. Свідки кажуть - рогатий проїхався по жінці. Як сталося, що старенька потрапила під колеса кількатонної машини, та чому водій не намагався допомогти бідолашній?

Вона вже самостійно дихає та навіть намагається щось сказати лікарям. Ганна Антонівна постійно на знеболювальних, але не знає, що їй ампутували праву ногу і лікарі роблять усе можливе, аби зберегти бабусі руку.

Юлія Щербина, невістка постраждалої:

- Сохранить ногу было невозможно, она ампутирована была выше колена. Единственный положительный момент - это то, что она дышит сама.

87-річна пенсіонерка вже третій день у реанімації. Її переїхав тролейбус. 

- Вона купила в мене батон.

Любов - продавчиня у хлібному кіоску, на площі Шевченка в Києві. Вона однією з перших кинулася до постраждалої. Каже, що не можна було гаяти ані хвилини, адже з роздробленої ноги бабусі фонтаном лилася кров. Пенсіонерка кілька разів непритомніла, і ті, хто був на зупинці, гадали, що жінка не житиме.

Любов Олександрівна, свідок:

- Мы веревками вязали, чтобы крови меньше было. Ось бачите кров, це вона тут сиділа, ногу доверху так тримали, й вона тут сиділа.

Жінка розповіла, і як сталося жахіття.

Любов Олександрівна, свідок:

- Вона взялася рукою, щоб зайти, а водій закрив двері, рука осталась в салоні. А вона сама, вона на вулиці, бо так рука у неї здерта до кості, а ноги не було, подроблені кості.

- Бабушка вышла на улицу купить продуктов.

Ганна - родичка постраждалої пенсіонерки. Розповідає: бабуся завжди була активною та життєрадісною. Тож навіть уявити страшно, що буде, коли дізнається - стала інвалідом.

Ганна, родичка постраждалої:

- Божий одувачник, она бегала, старалась, она для нас, мы для нее!

Нині родичі займаються пошуком свідків трагедії. Адже хочуть зрозуміти - хто винен у каліцтві Ганни Антонівни. Адже водій тролейбуса навіть не підійшов до закривавленої жінки. Лише за три дні зв'язався з сім'єю покаліченої пенсіонерки. Зустріч із Андрієм призначили у лікарні, біля реанімації. Як сталося, що бабуся потрапила під колеса його транспорта, та чому він не помітив її? Ці запитання ми намагалися поставити шоферу, але він просто втік.

Але навіть наздогнавши чоловіка, він категорично відмовився розповідати про інцидент. Лише запевнив, що буде допомагати родичам постраждалої. А гроші їм знадобляться. Щодня на лікування витрачають 10 тисяч гривень. 

- Сделано несколько очень сложных операций по восстановлению поврежденных тканей. Сейчас еще есть угроза жизни.

Хто ж винен у трагедії - з'ясовують правоохоронці.

Оксана Блищик, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Розпочате кримінальне провадження за статтею 286 - порушення правил дорожнього руху. Нам потрібно розібратися, як саме все сталося, аби визначити, хто винен у цій ДТП, якщо буде доведена вина водія, то його чекає кримінальна відповідальність.

Але родичі бабусі не хочуть, аби водія відправляли за грати. Їм лише потрібно, аби він вибачився перед старенькою та відшкодував усі витрати за її лікування та реабілітацію.