Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 жовтня 2015, 19:25 ДТП
Провину за ДТП, яке забрало життя трьох людей, "вішають" на померлих
Провину за ДТП, яке забрало життя трьох людей, "вішають" на померлих

П'яний правоохоронець відправив на той світ трьох людей. А сам з місця ДТП втік. Ця трагедія сталася у Рівному - рік тому. Але досі, винуватця не покарано. Слідство триває і кожна нова експертиза - суперечить попередній. Дійшло до того, що смертельну аварію вже вішають на померлих. Тож, хто винен у загибелі людей - слідство провела Світлана Прокопчук.

Жахливе зіткнення Ваза, Сiтроєна та Мерседеса сталося на нічній дорозі 21 жовтня 2014 року. Просто на місці аварії загинули двоє людей із Сiтроєна та 17-річний пасажир Мерседеса. Свідки одразу розповіли - винен у трагедії слідчий Рівненського обласного управління міліції. Він сів за кермо своїх Жигулів п'яним, ще й втік із місця пригоди. А жертви помирали у страшних муках. Одразу після ДТП саме правоохоронець став головним підозрюваним, його навіть звільнили з роботи. Та за рік слідства винним у аварії вже став... загиблий водій Сітроєна. У прокуратурі пояснили - саме Іван Раєвський виїхав на зустрічну, де і врізався у ВАЗа міліціонера. Та вже потім протаранив Мерседеса. І це не все!

Андрій Боровик, в.о. прокурора Рівненської області:

- По матеріалах експертиз, в крові водія автомобіля "Сітроен Берлігно" був наявний певний вміст алкоголю, як у водія, так і в пасажира. щодо наявності алкоголь в крові працівника міліції, я не можу коментувати, тому що останній доставився лише на другий день після скоєння ДТП.

Рідні загиблих шоковані такими висновками прокуратури. Вони переконують - у свідоцтвах про смерть їхніх дітей жодних відомостей про алкоголь у крові.

Галина Раєвська, мати загиблого водія Сітроєна:

- Я шокована цим. Мені дуже важко. Відібрали в мене все. Забрали найдорожче - сина, в першу чергу. І ще неправду всю цю пережити, мені, як матері, дуже важко.

Вислухати версію трагедії вже від колишнього правоохоронця - нам не вдалося. Його телефон не відповідає.

Тим часом згорьовані матері кажуть - ні на крок не відступляться й далі шукатимуть правди. Адже єдиний, хто вижив у тій страшній аварії - водій Мерседеса - також твердить - винен у зіткненні міліціонер. Тож у рідних багато запитань до прокуратури. Зокрема, чому досі не відкрито кримінальне провадження за залишення людей у небезпеці?