Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 вересня 2015, 12:12 ДТП
У Дніпропетровську втомлений водій вантажівки влаштував криваву ДТП
У Дніпропетровську втомлений водій вантажівки влаштував криваву ДТП

П'ять вщент розбитих автомобілів, є загиблі і травмовані. Це наслідки масштабної ДТП в центрі Дніпропетровська. Свідки жахіття кажуть: некерована фура в'їхала на паркувальний майданчик й перетворила тамтешні авто на купу брухту.

П'ята ранку. Майже все місто ще спить. А на центральному базарі Озерка вже починає кипіти робота. Торгівці розкладають товар. Перші покупці завантажують свої торби. За мить звична і буденна картина перетворюється на жахіття.  

Андрій, свідок:

- Тряхануло машину, меня зацепило, машину. Думал, бомбят.

Торговець Андрій припаркував свого легковика на узбіччі. Окрім його Фольксвагена, зім'яло ще три мікроавтобуси. Машини наче кеглі розкидав ДАФ. Та найстрашніше - не зіпсований метал, а скалічені люди. Під страшне залізне місиво потрапило подружжя.

Ганна Старчевська, керівник сектору Дніпропетровського МУ міліції:

- Было установлено: водитель автомобиля ДАФ совершил наезд на припаркованные автомобили. В это время между автомобилями находилась супружеская пара.

Водій ДАФа:

- Между двух машин зажало женщину, а мужчина - в сторону. Его откинуло в сторону.

За мить до фатального удару 42-річний чоловік завантажував до своєї Газелі овочі, які щойно купив на базарі. Поряд із машиною стояла дружина.

Олена, свідок:

- Она стояла возле меня. Взяла морковочку и ушла. Когда слышим - БУХ и всё.

Андрій, свідок:

- Увидел - двое людей лежали. Скорая приехала. Одного забрали, одного - Царствие Небесное.

Від страшних травм 40-річна жінка померла миттєво. Її чоловіка відвезли до лікарні. Поки медики борються за його життя, правоохоронці опитують свідків масштабної пригоди. І вже мають головну версію - потужне зіткнення п'яти машин сталося через втому водія вантажівки.

- Водитель автомобиля ДАФ заснул за рулём.

Версію міліції призвідник аварії й не заперечує. 33-річний Максим зізнається: вересень - найприбутковіший час для торгівлі, на овочах можна добре підзаробити. Тож у погоні за прибутками кілька разів на день їздив між Дніпропетровськом і Запоріжжям.

Максим, водій ДАФа:

- Вчера приехал с рейса, разгрузился и поехал загрузился на второй рейс. Этот рейс сделал и возвращался ещё на третий рейс. То есть получается двое с половиной суток, получается, был в машине. Выезжаю с этого с Запорожья, на посту на стоп-контроле уснул. ГАИшники меня, отогнали машину в сторону, и заставили поспать.

Але відпочивав недовго. Вже вдосвіта мав бути у Дніпропетровську. Чоловік знову сів за кермо. Не доїхав кінцевої зупинки кілька сот метрів і знову заснув. За те, що вчасно не перепочив, горе-водій може потрапити за грати на 8 років.