Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2015, 23:42 ДТП
Рідні загиблих півроку тому двох молодих пар вимагають справедливого суду над водієм-вбивцею
Рідні загиблих півроку тому двох молодих пар вимагають справедливого суду над водієм-вбивцею

Вже півроку триває розслідування страшної аварії, що сталася в селищі Чабанах Київської області. Там позашляховик Лексус на швидкості 180 кілометрів за годину протаранив Шкоду. Тоді у легковику загинули 4-ро людей. Їхні батьки кажуть - призвідник аварії може уникнути справедливого покарання.

Щодня на місце загибелі дітей приїжджають їхні батьки. Вони не хочуть вірити, що втратили найрідніших - сина та невістку.

- Дуже щаслива пара була, планували майбутнє.

Лихо сталося 21-го лютого 2015 року в селищі Чабанах. Велика компанія святкувала в місцевому барі день народження одного з приятелів. Після застілля гості попрощалися і роз'їхалися в різні боки. Одні поїхали Шкодою, інші - сіли в Лексуса. Та друзям судилося зустрітися знову. Вже востаннє. На цьому перехресті позашляховик на шаленій швидкості буквально зніс з дороги легковика. Свідки твердили: водій Лексуса був п'яним.

- Шкода була ось тут, розірвана стояла, заднє сіденіє ближче до палочки сюда, діти валялися під забором.

- А Лексус де був?

- Лексус черкнув отут і стояв під біг-бордом перекинутий оцим боком, отак.

Водій і пасажири позашляховика відбулися синцями, а ось четверо людей зі Шкоди загинули миттєво - це було два молодих подружжя.

Віктор Пилипенко, батько загиблого Юрія:

- Нам зразу прийшли, сказали, запитали: чи живі? Нам зразу сказали, що вони обоє мертві. Наші лежали, Юра і Віка, лежали під стовпом, а ті діти - аж під тим забором.

Петро до останнього не вірив, що його син Олександр та невістка Марина загинули. Чоловіка не пускали на місце моторошної аварії, та він таки прорвався. Від удару жертв страшного зіткнення відкинуло на півсотню метрів.

Петро Бойко, батько загиблого Олександра:

- Саші склав ручки, Марині. Вони ще так тіло було чуть-чуть ще живеньке. Потім прийшов, Юру і Іру накрив. В неї ножки, таз був перерватий.

Їхнього дворічного синочка Михайлика нині виховує сестра загиблої Марини Бойко. Як сказати хлопчику, що він вже ніколи не побачить батьків - не знають.

Петро Бойко, батько загиблого Олександра:

- Він понімає на фотографії, де папа, де мама. Де папи Саші машинка бі-бі - оце він що понімає. Ми йому нічого зараз не скажемо. Хай вже підросте, тоді вже, в школу, щоб він вже тоді знав, що случилось і де його батьки.

Призвідник жахливого зіткнення разом із дружиною наступного ж дня після аварії переїхали жити в інше місто. Лише через місяць після трагедіі наважився зустрітися із рідними загиблих.

Петро Бойко, батько загиблого Олександра:

- Приїзжав до мене, став на колені, Віктор оце був. Став на колені і просився, щоб ми йому дали помілованіє. А я кажу - що тоді буде? А мені од цього условне дадуть. І всьо, конець.

Родичі, які втратили дітей, бояться, що водій уникне справедливого покарання, адже має гроші. Насторожують нині і свідчення людей, які їхали тієї ночі в Лексусі.

Наталія Пилипенко, мати загиблого Юрія: 

- Тепер саме страшне - брехня друзів. Ці ж самі друзі, які були в машині свідетелями. І Ваня цей. У всіх показники як під копірку написані: Завада не пив.

Також родині кажуть - правоохоронці затягують розгляд справи. Мало того, слідчий не відповідає на телефонні дзвінки. Та в міліції переконують: затягував розслідування підозрюваний, але днями справу вже мають передати до суду.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- По даному кримінальному провадженню надійшла тільки вчора остання експертиза по цьому ДТП. Зараз вже слідчий передав матеріали в прокуратуру, і якщо не буде ніяких запитань, то вони в принципі вже все узгодять і будуть матеріали передаватися до суду. Тиждень-два.

Тим часом батьки загиблих вимагатимуть найсуворішого покарання.

- Ой, діти, як без вас жить! Синок...