Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2015, 22:52 ДТП
У Запоріжжі п'яний водій збив пішоходів на переході
У Запоріжжі п'яний водій збив пішоходів на переході

Від трьох до восьми років тюрми, або як не треба сідати за кермо після власного дня народження. У Запоріжжі п'яний, як чіп, іменинник став призвідником ДТП. Після літра горілки він таки зважився сісти за кермо, але на першому ж регульованому перехресті мало не вбив п'ятьох перехожих, серед яких і одна дитина.

Сергій Вендін, кореспондент:

- ВАЗівка неслася вулицею Чумаченка. Водій не зважив на червоний сигнал світлофора і на цьому перехресті наїхав на людей, що переходили дорогу. Одну з постраждалих жінок відкинуло на кілька метрів. Зупинив некероване авто ось цей стовп.

На страшний удар та моторошні крики людей позбігалися шоковані свідки. Пані Нелла саме поверталася додому.

Нелла Афанасіївна, свідок:

- Такой крик был страшный. Я уши закрыла и ушла. Навстречу люди бежали, и я только сказала, чтобы звонили 103, потому что страшная авария.

До потрощеної ВАЗівки одразу прибігли перехожі. Вони мало не лінчували водія, який перед їхніми очима збив п'ятьох людей. Від самосуду свідків моторошної аварії чоловіка врятували представники місцевої самооборони та правоохоронці.

Антон Алексеєнко, представник Самооборони м. Запоріжжя:

- Была огромная толпа людей, которые хотели самовольно расправиться. Стоило больших усилий это все сдержать. Мы держались до приезда милиции. И после приезда милиции еще пришлось, скажем так, охранять милицию. Толпа хотела за то, что они якобы защищают виновника вот этого всего.

Свідки аварії твердять: призвідник ДТП був дуже п'яним, ледь тримався на ногах і засинав на ходу. У його крові виявили 2,8 проміле алкоголю. Цього дня чоловік святкував власний день народження.

Володимир Гаранін, керівник відділу УДАІ м. Запоріжжя:

- На протяжении всего своего водительского стажа водитель уже 2 раза попадал в ДТП по его вине. Это третье ДТП с его участием. Однозначно водителя лишат права управления, а также суд вынесет вердикт.

Окрім позбавлення водійських прав, водію загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі за каліцтво пішоходів.

Олег Великий, заступник керівника Запорізької міської лікарні №5:

- Пострадало 5 человек. Они все доставлены к нам. Одна из них была в тяжелом состоянии. Сейчас состояние стабилизировалось. Один пострадавший находится в отделении травматологии с политравмами, состояние - средней степени тяжести, двое в нейрохирургии, и девочка двух лет, она была осмотрена нашими специалистами, была отправлена в детскую областную больницу. Она в средней степени тяжести. Состояние стабильное, идет на поправку.

Одна з постраждалих - 78-річна Ніна Степанівна. У пенсіонерки розбита голова та численні синці на ногах. Про страшне зіткнення майже нічого не пам'ятає.

Ніна Клименко, постраждала:

- Откуда он взялся, я не видела и не слышала. Уже очнулася здесь, в больнице. Как меня забирала скорая - ничего не помню. Вот, это по голове забили, наверное.

Медики кажуть: постраждалі пробудуть у лікарні ще щонайменше тиждень.