Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 серпня 2015, 23:06 ДТП
Одесит виконував роботу ДАІ на проблемному перехресті
Одесит виконував роботу ДАІ на проблемному перехресті

Дійсно небайдужим є регулювальник-самоук з Одеси. Звичайний вантажник із Привозу кілька годин розводив затори в центрі міста, що виникли, коли не працював світлофор. Двадцятип'ятирічний Ігор обурився відсутністю міліції на небезпечно жвавому перехресті. Тож купив свистка та вийшов на дорогу.

Рух на розі Старопортофранківської та Великої Арнаутської фактично паралізований. Через поламаний світлофор навіть перейти дорогу тут було неабиякою проблемою. Обурювалися і водії, і пішоходи, та вирішив діяти лише один. Ігор купив свистка і вийшов на дорогу.

Двадцятип'ятирічний Ігор Коробенко працює вантажником на Привозі. Добровільно змінив професію і вийшов регулювати дорожній рух за кілька кварталів від рідного базару у свій вихідний.

Ігор Коробенко, регулювальник-аматор:

- Вот посмотрите, светофоры не работают, ГАИ не стоит. Только ГАИ может взятки брать.

Ігор каже: машини не має, але правила руху знає чудово. За свою роботу не бере ніякої плати.

Ігор Коробенко, регулювальник-аматор:

- Потому что я хочу порядок навести. Тот, который должен быть. Из-за чего ДТП происходят? За счет этих светофоров, которые не работают. 

Добровільний регулювальник приємно здивував одеситів. Йому дякували і водії, і пішоходи.

Тетяна, мешканка м. Одеси:

- Вот благодаря ему мы перешли дорогу, потому что он наводил порядок! Мы, конечно, ему благодарны.

Ірина, мешканка м. Одеси:

- Этот светофор не работает который день. И перейти невозможно, вы видите, какое здесь движение. И с детьми, и с колясками. И спасибо этому мальчику, что он нам помог перейти дорогу. И сколько машин тут не разбились! Потому что тут всегда бьются машины.

Кирило, мешканець м. Одеси:

- Может, у него ностальгия какая-то? Когда-то работал в ГБДД. Уволился. И пришел помочь городским властям.

За кілька годин роботи Ігора працівники міліції, що мали б замінити добровольця, так і не з'явилися на перехресті. Єдина офіційна особа - дорожній майстер - навпаки, спробував зігнати хлопця з дороги.

- Кто ты такой? Где твои документы? Что ты стоишь там командуєш?

- Я - одессит. Я тут живу!

- Ну и живи, а на дорогу не лезь. Тебя собьют и спросят, кто ты такой.

Проте, одесити не здаються - на всі крики сміється Ігор. Каже, вже відчув, що регулювання рухом - це його. Тож якщо знов побачить некеровану дорожню ситуацію, так само прийде на допомогу.