Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 серпня 2015, 22:40 ДТП
Огляд ДТП
Огляд ДТП

Водійка трамвая тяжко травмувалася внаслідок аварії з вантажівкою в Одесі. А на Харківщині п'ятеро людей потрапили до лікарні через лобове зіткнення двох машин. Чи можна було уникнути аварій?

Масштабна аварія за участю вантажівки і трамвая, що паралізувала рух вулицею на кілька годин, сталася в Одесі. Водій багатотонки вирішив проскочити перед вагоном, та не встиг. Внаслідок удару тяжко травмована 38-річна водійка громадського транспорта. Матір трьох дітей, яка тільки вийшла на роботу з декретної відпустки, затисло в кабіні.

Сергій Чукан, інспектор УДАІ в Одеській області:

- Водитель трамвая - имеются телесные повреждения средней тяжести, как бы от удара сдавило ноги женщине.

Із салону закривавлену постраждалу витягали пасажири. Також швидка забрала до лікарні трьох людей, що їхали у трамваї. Шофер вантажівки каже: був переконаний, що водійка вагона його пропустить.

Олександр, водій вантажівки:

- Я уже заканчивал манёвр, она же не в кабину ударила, а в зад. Могла бы и притормозить. По ходу она или ногти красила...

Згідно ж з правилами, трамвай має переваги перед усіма іншими видами транспорту, тож відповідати за аварію з численими постраждалими доведеться водію багатотонки.

***
Два автомобіля зіткнулися в передмісті Харкова. Водій Ланоса кудись дуже поспішав, але якоїсь миті втратив контроль над автомобілем і вилетів просто назустріч мікроавтобусу Фольксваген. Карколомна аварія зруйнувала машини. Люди не загинули лише дивом. До лікарні забрали п'ятьох постраждалих. Та найтяжче травмований 44-річний винуватець ДТП.

Віталій Духновський, старший інспектор УДАІ в Харківській області:

- Найбільш постраждав водій автомобіля ДЕУ Ланос, в нього багаточисельні переломи: стегна, голені, відкритий перелом нижньої щелепи, багаточисельні забиття.

У мікроавтобусі перелами дістали жінка та троє молодих хлопців.

***
Позашляховик врізався у вантажівку, заповнену асфальтом, на Прикарпатті. І знову аварія сталася через виїзд на зустрічну смугу. На цій дорозі рух сповільнений, бо ремонтують покриття. Про це попереджають дорожні знаки. Та водій на них чомусь не зважив і їхав надто швидко.

Роман Рибарук, старший інспектор Галицького ВДАІ:

- З пояснення свідків, водій Міцубісі, об'їжджаючи стоячу колону, виїхав на смугу зустрічного руху. Водій пояснив, що він їхав зі швидкістю 40 км, це неможливо, швидкість була набагато більша.

Внаслідок зіткнення і водій, і його пасажир дістали струс мізку та численні забиття.