Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 серпня 2015, 21:52 ДТП
Українські туристи знову стали жертвами втомленого водія - тепер у Румунії
Українські туристи знову стали жертвами втомленого водія - тепер у Румунії

Чергові смерті українців на закордонних шляхах. Автобус із туристами, що поверталися з відпочинку на Чорноморському узбережжі, потрапив в аварію в Румунії. Загинули двоє людей. Вже є попередня версія трагедії: припускають, що водій транспорта міг заснути за кермом. Про хронологію подій і скільки ще наших співвітчизників залишаються в румунських лікарнях.

Розтрощений автобус, несамовиті крики пасажирів, машини швидкої допомоги та рятувальники. Вцілілі подорожні намагаються витягати зі сплющеного транспорта постраждалих. Усі вони - українські туристи, які поверталися з відпочинку в Болгарії. Транспорт, у салоні якого було півсотні наших співвітчизників, з невідомих поки причин розбився в румунському повіті Келераші. Все сталося вночі на неосвітленій дорозі. Швидкість була приблизно 110 кілометрів за годину. Зустрічного транспорту начебто не було, тож, імовірно, водій автобуса заснув за кермом. Нині саме цю версію вважають головною. 

Йонат Думбрава, полісмен:

- Ми підтвердили смерть двох пасажирок, переважна більшість травмованих у лікарні. Зокрема і водій автобуса. Причини аварії ще невідомі.

Обидві загиблі - жінки. Одна з них - 17-річна дівчина, яка за місяць мала святкувати повноліття. До лікарень забрали сорок восьмеро постраждалих, половина з яких - діти. Вони відпочивали в літніх таборах Болгарії.

- Що сталося? Як водій?

- Ми не знаємо. Ми спали.

Вже відомо: в автобусі їхали туристи із Західної України. У Міністерстві закордонних справ розповіли: переважна більшість постраждалих невдовзі повернеться додому.

Мар'яна Беца, речниця Міністерства закордонних справ України:

- Вже 2 осіб готуються до проведення операції, ще 14 перебувають під наглядом лікарів і потребують додаткового обстеження. Водночас стан решти пасажирів не викликає занепокоєння, а тому 9 українців вже були виписані з лікувальних закладів Бухареста та в ніч з 9 на 10 були відправлені в Україну автобусом. Ще 26 готуються до відправки в Україну.

Дипломати допомагають родичам травмованих оформити візи, щоб поїхати до Румунії, розшукують і переоформлюють втрачені документи пасажирів трагічного рейсу. Щоб довідатися про стан постраждалих, у МЗС радять телефонувати на номери гарячих ліній.

Валерій Черненко, секретар посольства України в Румунії:

- Разом з медиками ми відстежуємо стан пацієнтів, які залишаються в лікарнях. Частина з них - в реанімації. Генеральний консул України був на місці аварії. Разом з румунською поліцією дипломати намагаються з'ясувати причини трагедії.

Остаточна причина аварії фатального рейсу буде відома лише після результатів численних експертиз.