Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 серпня 2015, 23:53 ДТП
У Києві перекинулася "швидка" з немовлям
У Києві перекинулася "швидка" з немовлям

На столичному проспекті Перемоги ледь не загинуло немовля. В автомобіль швидкої допомоги Охматдиту, який перевозив до реанімації новонароджену дівчинку, влетіла Хонда. Водійка джипа знехтувала правилами дорожнього руху й не пропустила карету швидкої, що їхала з увімкненими маяками та сиреною.

Автомобіль швидкої на боку, розлите паливо, шматки металу та скла. Ще лічені хвилини тому машина з немовлям та його матір'ю мчала до лікарні. Одна мить, удар - і швидка стала некерованою.

- Изначально ехала одна скорая, одна сирена, потом удар, и через минут 5 много скорых.

Відео страшної аварії на проспекті Перемоги зафіксували камери спостереження. На ньому добре видно, як автомобіль Хонда вдарив медичний транспорт. Газель з дитинчам, якому було лише 12 днів і яке везли рятувати в реаніимацію, перекинулася.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Швидка допомога вилетіла на перехрестя з увімкненим звуковим сигналом та проблисковими маячками, квапились в Охматдит. В салоні була жінка-матір з новонародженою дитиною.

Володимир - лікар-реаніматолог. Він був у цій швидкій у мить зіткнення. Серед усіх збуджених і знервованих людей він один спокійний.

Володимир Рабчук, лікар анестезіолог-реаніматолог Охматдиту:

- Ми реанімаційна бригада, ДСЛ Охматдит, ми займаємось транспортуванням новонароджених дітей, в цей час ми проводили транспортування дитини з роддому до нас в лікарню.

Чоловік не панікував і під час аварії. А в момент перекидання міцно притис капсулу з дівчинкою до себе. Це і врятувало дитинча.

Володимир Рабчук, лікар анестезіолог-реаніматолог Охматдиту:

- Я тільки відчув удар, встиг притиснути дитину до себе, коли ми вже перекинулись, мені вже через задні двері звідти якось вийти. Потім водій, не знаю його імя, дай бог йому здоров'я, він своїм автомобілем доправив мене до лікарні. Після чого я залишив дитину у нас в реанімації.

Зі слів лікаря, в аварії ані дівчинка, ані її мама видимих травм не дістали. Все гаразд і з бригадою медиків. Не постраждала і водійка Хонди. Коментувати щось вона відмовилася. Натомість водій швидкої розповідає - хто винен у тому що сталося, особисто він знає напевне. Адже його пропустили всі машини, окрім цієї Хонди. 

- У мене даже є свідєтель, який мене пропускав з цієї сторони, а вона десь звідти їхала і б'є мене у заднє колесо, в заднє праве колесо, і мене розвернуло і опрокинуло машину.

Микола, свідок:

- Девушка не на запрещающий сигнал светлофора пересекала, получается, получается, не уступила дорогу или не услышала, отвлеклась как-то. Она тормозила, водитель вильнул и получился переворот автомобиля.

Кого б не визнали винним у цій пригоді, страшне зіткнення надовго запамятають усі його учасники. Адже цього разу лише щасливий випадок та швидка реакція лікаря вберегли щойнонароджену дівчинку в карколомній аварії.