Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 липня 2015, 22:21 ДТП
У столиці Мерседес ледь не розніс АЗС
У столиці Мерседес ледь не розніс АЗС

Мерседес ледве не розніс автозаправку в Києві. До АЗС машина не долетіла лічених метрів - від масштабної катастрофи урятував рекламний щит, об який просто розплющився некерований автомобіль. Що штовхнуло машину в обійми стовпа? І що сталося з людьми в розірваному салоні?

Це сталося за лічені секунди. Мерседес, що на шаленій швидкості мчав проспектом, раптом злетів з дороги та врізався в щита поруч з автозаправкою.

Данило, оператор АЗС:

- Машина, как нам сказали, летела километров сто пятдесят в час.

Від потужного удару машина буквально розлетілася на шматки.

- Я не знаю, какой там должен быть водитель. Там колеса в салоне!

Навіть зіткнення на дозволеній у місті швидкості - 60 кілометрів на годину - для водія та пасажирів може стати фатальним. В це важко повірити, але водій цього автомобіля не просто вижив у ДТП. На ньому - принаймні зовні - ані подряпини. Його супутниці не пощастило. Під час аварії вона тяжко травмувалася.

Валерій, свідок:

- Отделался легким испугом и царапинами, может, конечно, у него что-то там есть, конечно, но совсем не так, как у этой девочки. Она была совсем плоха, доходило до того, что она сознание теряла.

Валерій - один з тих, хто допомагав постраждалим вибратися зі вщент розбитого автомобіля.

Валерій, свідок:

- Я ей не дал потерять сознание, потому что пока человек в сознании - человек живой. Она не то что не ходила, она с трудом вспомнила, как ее зовут. Зовут ее Марина.

Водія та пасажирку до лікарні забрала швидка. Дівчина зараз у реанімації. Лікарі кажуть, що, можливо, їй доведеться ампутувати ногу, але вони намагатимуться робити усе можливе, аби зберегти кінцівку. Тим часом на місці аварії розбирають завали. Можна сказати, що вижити у цій ДТП пощастило не тільки пасажирам Мерседесу, але й десяткам людей, які перебували на АЗС поруч.

В'ячеслав, оператор АЗС:

- Сюда б, наверное, долетели. В колонку ударились бы, может даже в магазин. Воспламенится могло бы, вероятность такая есть.

До заправки лишалося всього кілька метрів. І, якби машина не врізалася в стовп, то врізалася б просто в бензосховище.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Якби не стовп, машина напевне опинилася у колонці. І що б тоді було - годі навіть уявити. Біля колонки не можна палити, користуватися сірниками і навіть мобільним телефоном. Так, паливо під землею у цистернах, але ж велика концентрація випаровувань, які можуть зайнятися від найменшої іскри.

Ось приклад - якої катастрофи уникли лише дивом. Це пожежа на АЗС в Нью-Йорку після того, як в неї врізалася автівка.

Тим часом працівники АЗС вже замислилися - як уберегтися від повторення подібного випадку, і думають, чи не поставити біля колонки паркан.