Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 липня 2015, 21:21 ДТП
У МВС обіцяють об'єктивне розслідування аварії з головою КСУ
У МВС обіцяють об'єктивне розслідування аварії з головою КСУ

Жахлива автопригода, про яку говорить вся країна. На Полтавщині службовий автомобіль голови Конституційного суду України Юрія Бауліна виїхав на зустрічну й зіткнувся з легковиком, яким їхала ціла родина з дітьми. Загинуло подружжя, а їхня 11-річна донька потрапила до реанімації. Крім того, за жахливим збігом обставин, помер 12-річний хлопчик, якого вони взялися підвезти. В якому ж стані впливовий суддя? І чи покарають винного в смерті людей?

Приблизно о 8-й вечора родина полтавчан поверталася з весілля додому. У старенькому Нісані було четверо людей - Олександр, його дружина Людмила та двоє дітей - 11-річна Настя та 12-річний син знайомих Єгор. Їхали повільно, але раптом неподалік села Циганського назустріч їхньому легковикові на шаленій швидкості вилетіла Тойота. Від потужного удару Нісан сплющило. Від автомобіля залишився багажник. У пасажирів не було шансів на порятунок, адже їхні тіла затисло металом.

Артем Воловик, свідок:

- У мамы правая нога вообще оторвана, голова насквозь пробита. Вариантов не было - моментально. Отец еще минут пять подышал. Умер сразу.

12-річного Єгора медики довезли до лікарні, втім, хлопчик помер у реанімації. За життя дівчинки борються лікарі.

Лариса Cавченко, керівник дитячої міської лікарні м. Полтави:

- Стан дитини тяжкий, але медичні працівники роблять все для того, щоб зберегти життя цієї дитини. Ну за шанси ще говорить рано, але повірте, все те, що необхідне, дитина отримує.

У Тойоті, що вискочила на зустрічну, їхав голова Конституційного суду України Юрій Баулін.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Его вез водитель, у нас есть трое погибших от этого столкновения, глава КС находится в больнице, что важно сказать - что независимо от должности человека, который находился в машине, следствие пройдет абсолютно объективно, тем более оно повлекло такие последствия.

Нині і 62-річний водій службового автомобіля, і сам суддя перебувають у реанімації.

Олександр Олійник, в.о. керівника Полтавської обласної клінічної лікарні:

- Доставлено постраждалих у важкому стані, з численними пошкодженнями внутрішніх органів, скелетною травмою. Після обстеження виконані в ургентному порядку оперативні втручання. Зараз стан важкий, стабільний, знаходяться в реанімаційному відділенні, на даний час безпосередньої загрози життю немає.

У прес-службі Конституційного суду розповідати на камеру про жахливу аварію відмовилися, але надіслали до редакції листа. Повідомили - Юрій Баулін повертався з відрядження.

- Голова Конституційного Суду України Ю.В.Баулін перебував у відрядженні в місті Харків. Під час повернення 26 липня приблизно о 20-й годині, на трасі Київ - Харків, автомобіль, в якому перебував Ю.Баулін, потрапив  в дорожньо-транспортну пригоду.

Хто винен у загибелі трьох людей - ще з'ясовують, але, ймовірно, що покарають водія Тойоти. Адже саме цей автомобіль вискочив на зустрічну. Та й їхав селом з шаленою швидкістю.

Василь Мамай, свідок:

- На спідометрі засікло, що 100 кілометрів вдарилось - вона так стала, що спідометр показал 100 кілометрів в час.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Предварительные выводы следователей говорят о том, что не права была, нарушала машина, в которой был глава КС. Людей не вернуть, но мы должны адекватно завершить следствие.

За смертельну автопригоду шоферові загрожує до 10 років тюрми. Головним свідком у справі може стати водій Лади, який їхав за автомобілем загиблої родини, тож добре бачив, хто cаме спричинив моторошну аварію.