Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 липня 2015, 22:48 ДТП
Одесит, котрий на шаленій швидкості збив на "зебрі" дитину, у справі виявився свідком
Одесит, котрий на шаленій швидкості збив на "зебрі" дитину, у справі виявився свідком

Чи покарають водія, який на переході вбив 9-річну дівчинку? Це питання сьогодні цікавить всю Одесу. Там поховали маленьку Ксенію Сапоговську, яка стала жертвою страшної ДТП: її збив на швидкості спортивний автомобіль. Дитину терміново привезли до реанімації, але лікарі були вже безсилі. Нині ж пригнічені горем батьки довідалися, що за вбивство їхньої дитини досі нікого навіть не затримали. А водій, який збив Ксенію, фігурує у справі як свідок.

Аварія сталася приблизно о дев'ятій вечора. Дев'ятирічна Ксенія переходила дорогу разом із друзями. Йшли зеброю. Машини пригальмували, щоб пропустити пішоходів. Та ось водій спортивного Ніссана вирішив не чекати. Виїхав на зустрічну смугу і збив дівчинку. 

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Свідки кажуть, швидкість Нісану була шалена. Тож тіло Ксюші злетіло у повітря і приземлилося на цьому місці у 30 метрах від пішохідного переходу.

Численні свідки страшного удару одразу кинулися до дитини.

Олена, свідок:

- Она полетела под троллейбусные вот эти провода. Вот, мурашки, я не могла смотреть. Лужа крови под ней была, под головой. И еще - какая была сила удара, что мы в кустах нашли ее сандалик.

Поки одні містяни намагалися рятувати дівчинку, інші - побігли за Нісаном.

Ілля, свідок:

- То есть тормозить он не тормозил даже. Тормозного пути не было.

Зупинив машину двадцятишестирічний Олег лише за сто метрів від місця аварії. Та до закривавленої Ксенії навіть не підійшов.

Лариса, свідок:

- Он сказал: Да, я сбил, и что? Он стоял  и курил. Мама приехала и сказала: Давайте с вами договариваться! О чем можно договариваться, если сбит маленький ребенок?

З тяжкими травмами дівчинку доправили до лвкарні. Медики робили все можливе, аби врятувати Ксенію, але марно. За тиждень вона померла. І тут батьки, що ось-ось мають поховати донечку, дізналися: водій Нісана на волі і навіть машину собі повернув.

Сергій Сапоговський, батько загиблої дівчинки:

- К ОблГАИ подъехали, чтобы мне дали справку на захоронение, был его отец и был он. Машина уже стояла на бордюре, как ни в чем ни бывало. Ни отец не подошел, хотя бы сказал: Соболезную. Ребенок их, который лишил жизни нашого ребенка, прошел мимо.

На запитання, чому - слідчі ДАІ шокують: поки не мають підстав для затримання молодика, навіть водійське посвідчення в нього забрати. А Нісана повернули, бо автомобіля вже ретельно оглянули. Тож нині Олег... свідок.

Ігор Кулеша, заступник керівника відділу УДАІ в Одеській області: 

- Он находится дома. На данный момент подозрение ему не объявлено, пока оснований у нас для этого нет.

Змінити усе може комплексна експертиза. Вона і визначить, чи винен водій.

Ігор Кулеша, заступник керівника відділу УДАІ в Одеській області:

- Для того, чтобы ее провести, ряд других следственных действий, допросить тех же свидетелей, провести с ними следственный эксперимент, после этого назначить экспертизу, которая даст ответ на этот вопрос: виноват водитель или нет.

За 10 днів, що минули з часу ДТП, правоохоронці опитали лише одного свідка. За дві години знімання ми знайшли ще трьох. Усі твердять - Ксюша йшла "зеброю"!

Олена, свідок:

- Мы все вместе шли. Мы только перешли дорогу вот с малой, сзади нас еще бабушка шла. Только перешли, слышим грохот, повернулись - а она уже упала.

Ганна, свідок:

- Она была вот здесь, на пешеходном переходе.

- Вы лично видели?

- Да, лично видела.

- На переходе?

- Да, на переходе!

Микола, свідок:

- Первый след крови был на зебре. И когда ГАИшники были, я им говорю: вот здесь вот следы крови. Там был первый большой след крови. Там было две вмятины на номерном знаке. От двух ножек.

Натомість водій Нісана переконує - дівчинка вискочила на дорогу за кілька метрів від переходу. Але поговорити з Олегом не вдається.

- Вы хотите сенсацию?

- Нет, мы хотим поговорить с вами или вашим сыном.

- Со мной вы будете общаться не сейчас. Я сейчас не в состоянии с вами общаться. Поэтому, будьте добры, оставьте нас в покое. Что произошло на дороге, вы услышите от тех органов, которые будут  вести расследование. 

- Вы отказываетесь озвучивать?

- Мы не в состоянии что-то вам сказать.

Пригнічена горем бабуся Ксенії щодня приходить на місце аварії, де загинув її "горобчик". Саме так вона називала свою маленьку онуку.

- Я б на колени упала, целовала б землю, чтоб меня простили, если б такое случилось. Они бессовестные, ничего такого не сделали. Такое горе.

Сергій Сапоговський, батько загиблої дівчинки:

- Такие люди потом делают горе в семье, забирают детей, которых ты растишь.

Після трагедії одесити почали збирати підписи містян, аби на цьому місці нарешті встановили світлофора. Адже збивають тут людей не вперше. З обох боків дороги тут аж 7 шкіл.

- Здесь нужно поставить светофор. Иначе тут будет много убийств.

- От нее только тапочки остались.

Після страшної загибелі дитини у ДАІ містянам пообіцяли - світлофор буде!

Сергій Чукан, інспектор УДАІ в Одеській області:

- Мы будем готовить письмо на департамент транспортного комплекса, об установке на данном пешеходном переходе светофорного объекта. Светофорный объект будет там стоять.

Батьки Ксенії кажуть: можливо, хоча б червоне світло зупинятиме водіїв.