Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 липня 2015, 12:06 ДТП
П'яний водій бензовоза зробив подарунок жителям Немирова
П'яний водій бензовоза зробив подарунок жителям Немирова

Вночі в Немирові на Вінничині перекинулася вантажівка з дизельним паливом. Під час перекидання кабіна пошкодила герметичність автоцистерни, й ріки солярки потекли вулицями містечка. Це спричинило справжню лихоманку серед місцевих мешканців.

Нечувано багатолюдно о третій ночі в неділю на вулиці Горького в місті Немирові. Намагаючись не гримати відрами та каністрами, місцеві мешканці діловито рятують навколишнє середовище від солярки. Що небезпечно для природи - може бути добре для українця. Користуючись таким принципом, вичерпаний дизель люди забирають додому. Щойно тут сталася аварія - перекинувся бензовоз, під зав'язку вантажений дизельним пальним. Люди працюють злагоджено, мовчки та швидко, адже 15 тон дармової солярки буквально витікають крізь пальці.

- И біля нашої вулиці буде свято, да?

- Ну…

- А давно сталася пригода?

- Час назад.

- Час назад?

- Не, наверне, більше, ну може полтора.

Сама, здавалося б, масштабна, за місцевими мірками, ДТП людей не дуже цікавить. Вони без відриву від виробництва нашвидку розповідають, як величезна вантажівка піднімалася на схил, але не вистачило потужності. Автоцистерну потягнуло донизу. Водій став смикати важіль переключання передач і МАЗ перекинувся.

Свідок:

- Кричав тільки: поможіть, поможіть. Я вибігла, машини почала спиняти, кричати, не знала - чи солярка, чи бензин. Знервований був, який він був, як перекинувся.

40-річний водій Юрій і є той самий водій автоцистерни. Він надзвичайно збентежений своїми пригодами. Чоловік спостерігає, як тане на очах його вантаж, і ще більше нервується після приїзду працівників ДАІ.

Юрій, водій:

- Ну это не ко мне, это приедет...

- То хто?

- Это приедет мое начальство, будет разбираться. Я не могу вам говорить.

Та говорити Юрієві таки довелося. Щоправда, виходило плутано та підозріло.

Юрій, водій:

- Ви в тверезому стані?

- Естественно.

- Ви де отримували вантаж небезпечний?

- В Кременчуге.

- В Кременчуге чи в Немирове?

- Ой, в Немирове.

- Вы че, путаетесь немножко?

- Ну я путаю.

Секрет Юрієвої знервованості та короткої пам'яті виявився простим: його виказав результат експрес-тесту на алкоголь. Вміст спирту в крові водія перевищив норму аж у 7 з половиною разів. Для такого треба випити десь півпляшки горілки. 

Микола Левандовський, в.о. керівника ВДАІ Немирівського району:

- Було проведено освідування за допомогою алкотестера Драгер, який показав позитивний результат 1,48 промілле алкоголю.

Доки водія перевіряли правоохоронці, ріки солярки стікали по схилу, загрожуючи отруєнням місцевому ставку. Адже попри надзвичайно високу мотивацію, вичерпати всього дизеля місцеві мешканці не змогли.

Анатолій, мешканець м. Немирова:

- Риба є, ставок великий, а куди воно можеть іти, вона тільки низом туди у ставок, або на дорогу на следующу, поворот дороги є.

Концентрацію пального, що впиталося в грунт, довелося розмивати водою рятувальникам. Масштаби лиха, що спричинив п'яний водій, тепер визначають екологи. На Юрія ж склали адмінпротокол за нетверезе кермування. А після розслідування його ще можуть звинуватити в спричиненні небезпеки. Тоді чоловікові світитиме до трьох років обмеження волі.