Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2015, 21:30 ДТП
На Дніпропетровщині потонув мікроавтобус з пляжниками
На Дніпропетровщині потонув мікроавтобус з пляжниками

Безглузда ДТП на Дніпропетровщині занапастила життя трьох людей, ще двом поталанило вижити. В Ново-Московському районі автобус з пляжниками, який стояв на березі, несподівано зрушив з місця і пішов під воду за лічені секунди.

9 липня. Друга година ночі. Кілька хвилин тому поблизу селища Орлівщини з річки витягли мікоавтобуса "Мерседес". В салоні іномарки троє мертвих людей - 45-річний чоловік та двоє дівчат вісімнадцяти і двадцяти років. Поряд із машиною в шоковому стані блукає 49-річний водій Сергій. Йому та жінці, що сиділа на передньому пасажирському сидінні, поталанило вижити. Чоловік, затинаючись, розповідає: компанія друзів допізна відпочивала на березі. Згодом зібрали речі й вирішили їхати по домівках. Та щойно запрацював двигун, як машина стала неконтрольованою. Повний людей мікроавтобус покотився і впав у річку.

Сергій, водій мікроавтобуса:

- Двери заблокировались, покатилась машина. Я пытался нажать на тормоз, на ручник... Она покатилась и всё.

За лічені секунди "Мерседес" занурився на глибину трьох метрів. Люди відчайдушно намагалися знайти вихід. Передні дверцята вдалося відімкнути, задні - ні.

Олександр Шевченко, заступник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- Дві особи, які знаходилися на передньому сидінні, змогли вибратися з машини, а три чоловіка залишилися в салоні, тому що двері були заблоковані.

Вдихнувши свіжого повітря, водій буса, якому пощастило виринути, кинувся рятувати бранців. Він знову і знову пірнав. Та відімкнути двері під водою і врятувати збожеволівших від жаху людей йому так і не вдалося.

Сергій, водій мікроавтобуса:

- Нырнул сразу. Заднюю дверь - никак. Боковую - тоже никак. Чуть сам не утопился.

Надвечір четверга призвідникові аварії, в якій загинули троє людей, оголосили про підозру. За клопотанням прокуратури до кінця слідства власника "Мерседеса", якому загрожує до десяти років позбавлення волі, триматимуть під вартою.