Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2015, 23:19 ДТП
Прикарпатські байкери шукають мотоцикліста, який збив дитину та втік
Прикарпатські байкери шукають мотоцикліста, який збив дитину та втік

Байкери шукають байкера на Прикарпатті. Вони вперше об'єдналися в пошуках мотоцикліста, який збив дитину на переході та втік. Аварію зафіксував відеореєстратор. За будь-яку інформацію стосовно утікача пообіцяли винагороду.

Цього літа програма відпочинку Віталика мала бути насиченою. Хлопчик мріяв навчитися їздити на роликах, побігати в таборі та поїхати з батьками на море. Натомість - опинився в лікарняній палаті. На пішохідному переході хлопчака збив мотоцикл. Це відео облетіло весь інтернет. Мотоцикліст збив хлопця і втік. Подію зафіксував водій легкової машини. Він і надав постраждалому першу допомогу. Викликав швидку та батьків.

Тетяна Вовк, мати постраждалого хлопчика:

- Коли я прийшла, чоловік тримав голову, сказав, що свідок, в нього працює реєстратор, і він це все записав. Нога в інший бік була вивернута, він був в шоці, я запитала, чи не пошкоджене тіло - живіт, голова, на той момент я була в шоці, не знала, що робити.

Травмованого доправили до лікарні. За дві доби він переніс дві операції. 

Юрій Балюк, завідувач травматології дитячої обласної лікарні:

- Поступив у важкому стані, оскільки в нього є перелом кісток правої гомілки зі зміщенням, щоб він пересувався, було проведене втручання, підібрана металоконструкція.

Попереду у хлопця тривалі місяці реабілітації. Проте найбільше батьків обурює факт втечі мотоцикліста. Й не лише їх. Місцеві байкери пообіцяли винагороду тому, хто втікача впізнає.

Богдан, байкер:

- Чому зібралися? Ми висловлюємо обурення, багато хто думає - всі байкери однакові, погані, з випадком, що стався, тривають розшуки, івано-франківці, хто знайде його, оголошена винагорода, будемо вдячні за будь-яку інформацію.

Шукають і працівники ДАІ. Та поки  проте марно. Мотоцикліст був у шоломі, його транспорт незареєстрований, без номерних знаків. 

Еріка, мотолюбитель:

- Ямаха МТ03 660 кубів червонного кольру, це спортивний мотоцикл, у нас між мотоциклістами називається "стріт", без номерних знаків.

Мирослава Белдик, керівник відділу УДАІ в Івано-франківській області:

- Він не зупинився, не надавши допомогу, втік, звертаємося до громадян, які були на місці події, або кому щось відомо з перегляду цього відеоматеріалу, прошу повідомити на 102 або в ДАІ.

І працівники ДАІ, і байкери впевнені, що втікача врешті знайдуть. Мотоциклісти обіцяють - самосуду не буде. Винуватець відповідатиме за законом.