Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2015, 22:07 ДТП
Міліція обіцяє чесно розслідувати зіткнення престижного позашляховика та сільського мотоцикла
Міліція обіцяє чесно розслідувати зіткнення престижного позашляховика та сільського мотоцикла

ДТП - під Києвом. Позашляховик відправив на той світ пасажира мотоцикла. Міліція розпочала кримінальне провадження, і все б нічого... якби водієм брендового автомобіля не був таємничий посадовець. Нині родичі загиблого побоюються, що винуватець може уникнути покарання.

Вікторія не приховує сліз, коли розповідає про смерть брата. Хлопця не стало пізньої ночі - він їхав пасажиром на мотоциклі.

Вікторія Савченко, сестра загиблого:

- Брат їхав на задньому сиддінні мотоцикла, вони не первищували швидкість, водій був тверезий, він сидів позаду, їдучи по своїй полосі. З іншого боку виїхав Рейндж Ровер.

Свідки одразу зафільмували ДТП. На фото видно, як позашляховик майже повністю перегородив проїжджу частину. Хлопці, гальмуючи, врізались в ліве крило автомобіля.

Вікторія Савченко, сестра загиблого: 

- Відразу кровоізліяніє в мозок, ну спочатку клінічна смерть, і в лікарні на місці помер.

Кермувальник байка вижив, чоловік з переламом стегна в лікарні. Туди знімальну групу Свідка не пустили. Що сталося тієї ночі, він розповів дружині.

Інна, дружина постраждалого:

- Вони їхали, і на обочині стояла машина з включеними габаритами, вони її бачили, коли вони почала підїжджати до неї, машина різко почала повертатись, розвертатись, повертать. Машина стояла на габаритах, і він говорить, шо він не бачив, шо той збирався повертати.

Валерій одним із перших опинився на місці аварії. Каже однозначно - завинив водій позашляховика.

Валерій Терещенко, свідок:

- Машина, скажем так, вдруг резко развернулася, стала поперек дороги, і їм просто-напросто, вони не змогли нікуди дітися, вони в нього... Стояв-стояв, потім, наверно єто самоє, решив розвернутись, наступив на гашетку, ніхто не вспів зреагувати.

Після ДТП свідкам і родичам загиблого почали надзвонювати невідомі. Вони спочатку хотіли викупити світлини з місця автопригоди і начебто погрожували. Сім'я побоюється, аби з постраждалого водій мотоцикла не перетворився на винуватця.

Вікторія Савченко, сестра загиблого: 

- Він хоче замяти цю справу, по-друге - хоче викупити фотографії і так далі, і ми переживаємо за хлопця, який зараз знаходиться в лікарні. Скоріше всього, вони хотять повісити цю справу на нього.

Інна, дружина постраждалого:

- Ми звичайні люди, у нас немає ніяких зв'язків, нічого, тому як завжди можуть зробить крайніми нас.

У міліції тим часом заспокоюють - саме шофер Рейндж Ровера є головним фігурантом ДТП.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Попередньо водій легковика винен в цьому ДТП, він розвертався, і в цей час не пропустив ззаді мотоцикл, який рухався, і мотоцикл в'їхав в легковик. Кримінальне провадження відкрито, просто так його закрити ніхто не дасть, тому що одна людина загинула, одна потерпіла.

Ми розшукали тих, хто пропонував родичам загиблого кошти, та спілкуватись вони відмовились.

Водій позашляховика:

- По телефону можно сказать что угодно, но я еще раз говорю: у вас искаженная, неверная информация, как бы комментариев я вам давать никаких ну как бы не имею желания и не хочу, мы общаемся с семьей, со следствием как бы. У меня нечего больше вам добавить.

Отже, Свідок стежитиме за розслідуванням нічної автопригоди.

- Це був талановитий хлопець, який грав на гітарі, співав, був душой кампанії. Тільки починав жити, ще фактично не побачив цього життя.