Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2015, 22:32 ДТП
Огляд ДТП
Огляд ДТП

На Рівненщині легковик виїхав на зустрічну і протаранив іншу машину. У Львові зіткнулися легковик і маршрутка. Водія маршрутного таксі під дією наркотичних засобів затримали у Вінниці. А столичні правоохоронці зупинили п'яного шофера.

Смертельна аварія на Рівненщині. У місті Здолбунові Ситроєн із невідомих поки причин виїхав на зустрічну смугу, де лобом у лоба зіткнувся з Шевроле. Потужним ударом обидва автомобілі відкинуло на бетонну стіну на узбіччі. Водій Ситроєна загинув.

Світлана Марко, старший інспектор УДАІ в Рівненській області:

- Крім цього, внаслідок зіткнення двох транспортних засобів тілесні ушкодження отримали і водій автомобіля Шевроле, а також його пасажир. Наразі і водій, і пасажир автомобіля Шевроле госпіталізовані у Здолбунівську центральну районну лікарню.

Причини аварії з'ясовують правоохоронці. Але слідчі вже мають кілька версій: можливо, винний у зіткненні відволікся від керма на телефон або через перевтому.

***
Легковик та маршрутка зіткнулися неподалік Львова. Водій Тойоти виїхав на зустрічну смугу, де й улетів у мікроавтобуса, в якому їхало 25 пасажирів. Восьмеро з них травмувалися, чотирьох довелося шпиталювати.

Василь Тонконоженко, завідувач відділу Львівської лікарні швидкої допомоги:

- Пацієнти отримали травми верхній та нижній кінцівок. Голови. Їм надано допомогу. Стан пацієнтів на даний момент оцінюється як середньої важкості.

Із переламом ноги в лікарні і водій маршрутки. А от за життя призвідника аварії - шофера іномарки - борються медики.

Галина Лемішко, інспектор відділу УДАІ у Львівській області:

- За попередніми даними, ця ДТП відбулась через те, що водій легковика не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу та вчинив лобове зіткнення із автобусом. У двох водіїв взято кров на вміст алкоголю і зараз проводиться розслідування.

***
У Вінниці ДАІвці зупинили маршрутне таксі, водій якого був під дією наркотиків. 40-річний шофер привернув увагу правоохоронців своїм зовнішнім виглядом - був одягнений в зимову теплу шапку, темні окуляри - і чаюванням при кермі.

Олег Маршук, інспектор ВДАІ м. Вінниці:

- Під час спілкування з ним він мляво розмовляв, виникла підозра, що він перебуває у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Ми запропонували йому пройти огляд, він погодився.

Висновки лікарів підтвердили підозри інспекторів, чоловік був під дією амфетаміну та канабісу. Проте сам шофер маршрутки каже: ймовірно, дурман уживав під час останнього застілля з друзями.

Водій маршрутки:

- Был на мероприятии с товарищами. Я докурил у кого-то сигарету, не помню. Не, у меня все нормально, я его не употребляю.

***
П'яного водія затримали київські правоохоронці. Близько другої ночі інспектори ДАІ помітили легковика, який їхав із вимкненими фарами. На вимогу зупинитися водій Лади лише додав газу. На одній із вулиць утікач врізався у загорожу. Правоохоронець спробував витягти чоловіка з-за керма.  Але той рушив з місця, збивши інспектора. Зупинила утікача електроопора. Як з'ясували, 25-річного молодика вже не раз карали за п'яну їзду, торік навіть позбавили водійського посвідчення. Та він не здавався. Узяв машину у друга. У салоні розбитого авта правоохоронці виявили 15 порожніх пляшок з-під пива. Збитий правоохоронець відбувся переляком.