Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 квітня 2015, 22:25 ДТП
Аварії за участі громадського транспорту
Аварії за участі громадського транспорту

Недотримання правил дорожнього руху та погана погода призвели до низки аварій за участі громадського транспорту. В Києві міліційний автомобіль в'їхав у мікроавтобус із людьми, в Луцьку Тойота протаранила тролейбус, а в Запоріжжі маршрутка спалахнула на ходу.

ДТП в самому центрі столиці, на Майдані Незалежності. Там міліційний автобус протаранив маршрутку. Еталон із тонованим склом і синіми номерними знаками спускався вулицею Софійською. На повній швидкості він врізався у мікроавтобус Мерседес, з якого саме виходили пасажири. Двоє з них отримали ссадна та забиття. Від удару маршрутка зачепила ще Ауді і Фольксваген. Попередньо відомо: у спецтранспорта правоохоронців відмовили гальма.

***
У Луцьку некерована Тойота на шаленій швидкості врізалась у тролейбус. До салону саме заходили люди. Удар був такої сили, що крім громадського транспорту, легковик пом'яв і кіоск. Дивом ніхто із пасажирів тролейбуса не постраждав. Дісталося жінці-пішоходу, вона була просто в епіцентрі ДТП.  Її та 29-річного водія японської машини доправили до лікарні.

Олександр Паламарчук, керівник сектору УДАІ у Волинській  області:

- Був доставлений в відділення нейрохірургії луцької лікарні з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма". Пішохід отримала тілесні ушкодження також, але була відпущена додому, так як в неї забій суглобу колінного. І по даному факту вже порушено кримінальне провадження.

За даними державтоінспекторів, кермувальник був тверезим. Припускають, аварія сталася через погані погодні умови.

***
А у Запоріжжі маршрутка з людьми спалахнула на ходу. Сталося це вранці у Комунарському районі міста. Автобус Еталон із кількома десятками пасажирів рухався у середмістя з селища Степного. Несподівано з-під машини почав валити дим. 

Андрій, водій:

- Звук пошел такой необычный, как воздух, начал смотреть, посмотрел в зеркало - дым. Рядом проезжали сотрудники ГАИ. Я остановил автобус, сразу начали высаживать людей.

Інспектори ДАІ, що проїжджали поряд, зупинилися та допомогли евакуювати пасажирів. Потім правоохоронці разом із водієм намагалися загасити палаючий транспорт. Утім, не вдалося.

Олександр Сичов, керівник центру ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій в Запорізькій області:

- Через дев'ять хвилин наші підрозділи були на місці. На площі три квадратних метри горів моторний відсік автобусу міжміського сполучення Запоріжжя-Степне.

Під час займання ніхто не постраждав. Наразі тривають експертизи,  причину пожежі з'ясовують слідчі.