Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2015, 00:33 ДТП
У Броварах нетверезий водій легковика зіштовхнув з моста маршрутку
У Броварах нетверезий водій легковика зіштовхнув з моста маршрутку

Напився до безпам'ятства і скинув з мосту автобус із людьми. ДТП сталася в Броварах на Київщині. Нетверезий водій Ланоса вискочив на зустрічну, в'їхав у переднє колесо маршрутки, від чого вона впала з мосту. Медики шпиталювали усіх 12-ох пасажирів мікроавтобуса, водія, а також шофера легковика, який хотів утекти.

- Я говрою: побывал... еще раз родился.

Це Ігор про себе й усіх пасажирів маршрутки. Чоловік у синцях із переламаним носом уже вийшов з лікарні і при світлі роздивляється місце ДТП. Того вечора він разом із дружиною саме зайшли до салону, не проїхали і сотні метрів.

Ігор Шкуратов, постраждалий:

- Сидели сзади, в этот момент удар - и все, и дальше отак все полетело...Удар и все, и автобус ушел сюда, водитель там ничего не мог сделать, выбито переднее колесо было и все.

На асфальті сліди від гальмівного шляху, саме тут у маршрутку й урізався Ланос. Автобус занесло і він полетів із мосту вниз.

Петро Чуняк, постраждалий:

- Я кричу: куда, куда, начали падать ровно передом вниз, ну згрупіроваться - це долі секнуди, шо я встиг зробити. Удар сильний, нічого я не почувствував, на мене почали летіть сидіння, люди, при цьому переламало бедро.

Петро сидів за водієм. Тепер із шофером ділять одну палату. В обох перелами ніг.

Микола Поліщук, водій маршрутки:

- Одна машина впереді, я зближаюся з одною, і цей, шо ззаді, він іде на обгон прямо мені в лоб. Що я пам'ятаю: бух, колесо бац і все... Коли удар великий був, тяги повигинало і рєзко влєво автобус пошов.

Із місця аварії медики шпиталювали 12 пасажирів. Нині в лікарні залишається семеро, одна дівчина в украй тяжкому стані. Студентка ще й досі не опритомніла.

Валентин Багнюк, керівник Броварської районної лікарні:

- Вона поступила в комі 2, на сьгодні вона вже кома 1, ми убрали гематому, ми убрали отломки, які здавлювали череп,  вона вже зараз тримає тиск сама, без апаратів. Я не думаю, що вона помре, вона повинна жити, сто відсотків.

Водій Ланоса, який протаранив автобуса, після зіткнення намагався втекти. Але він був настільки п'яним, що ледь тримався на ногах. 

- Йому тоже треба скора. Пив? І госпіталізіруєм його тоже, туда, куда треба…

Станіслав Заєць, інспектор ВДАІ Броварів:

- Водію 37 років, він також отримав тілесні ушкодження, був він в нетврезому стані, 2,1 проміле, на даний час він під вартою.

У міліції розпочали кримінальне провадження, винного в аварії затримали. Йому загрожує 8-річне ув'язнення.

Микола Клименко, керівник Броварського МВ міліції:

- Його вина і вид стягнення буде залежати від того, які будуть наслідки, якшо так і залишиться, всі залишаться живі, це буде 2 частина статті 286.

Ігор Шкуратов, постраждалий:

- Хотелось бы, чтоб посадили всерьез и надолго виновника этого торжества, мало того, шо пяный, еще й убегать пытался...