Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 лютого 2015, 20:59 ДТП
Масштабне зіткнення в столиці
Масштабне зіткнення в столиці

Маcштабна аварія паралізувала рух транспорту у столиці. Увечері на бульварі Дружби народів зіткнулося відразу чотири машини. Одна з них спалахнула. Рятувальники годину витягали постраждалих із понівечених салонів. Та один із них до лікарні не доїхав.

Пів на десяту вечора. Рух транспорту на бульварі Дружби Народів майже повністю паралізовано. Чотири розбиті машини - Порше, дві БМВ і Мерседес. Свідків автопригоди - десятки, але повної картини аварії інспектори не мають - свідчення учасників кардинально різняться. Ганна їхала у щільному потокові транспорту. Каже, автомобільну руйнацію розпочав Порше Каєн. Він мчав на великій швидкості. На слизькій дорозі машину кинуло на зустрічну. Там вона чіпляє першого БМВ, за ним - іще одного. Останнього кидає на іншу смугу й він таранить Мерседеса.

Ганна, свідок:

- Порш мчался с большой скоростью. Ниже стоит автомобиль БМВ, он его черканул, получается, и его развернуло, и правой стороной зацепил БМВ, которая вследствие въехала в Мерседес, и зажало Мерседес.

Водій Порше пояснити, що сталося, не зміг. Запевнив, що взагалі їхав з іншого боку дороги, а усі зіткнення сталися перед ним.

Водій Порше:

- Я ехал за Мерседесом. Мерседес ехал туда.

- А этот автомобиль?

- А этот - я не знаю куда. Я почувствовал удар, меня выкинуло.

- Кто вас ударил?

- Я не понял, кто.

- Значит, лобовая сначала с Мерседесом?

- Да я не видел, да я не знаю, правда. Я не видел, я ничего не увидел, я ж вам говорю.

- У вас регистратор в машине есть?

- Нет.

Дмитро їхав пасажиром у першому БМВ. Чоловік певен - їм назустріч вискочила чорна маленька машина, тож - не може бути Порше. Його товариш зміг вивернути керма й уникнув лобового зіткнення.

Дмитро Зигинов, пасажир БМВ:

- Мы не разгонялись, ничего, ехали в своей полосе. Единственное, что я увидел - милисекунда, машина идет юзом, на нас в лобовую. Мой друг вывернул руль, слава Богу, мы немножко ушли от столкновения, нас черкануло. От лобового ушли.

А от водій іншого БМВ відреаґувати на появу зустрічного транспорта на своїй смузі не зміг. Потужним ударом його відкинуло на Мерседеса. За мить одне авто спалахує. Десяток водіїв, що стали свідками маштабної аварії, кинулися гасити автомобіля. Полум'я швидко приборкали, але витягти постраждалих із понівечених салонів не могли. Через кілька-кілометрову тисняву рятувальники змогли дістатися місця зіткнення лише за двадцять хвилин. Із тяжкими травмами до лікарні відправили пасажирку Мерседеса. А ось її чоловіка швидко вивільнити з пошкодженого салону не вдалося. Ногу водія затисло металом.

Рятувальники працювали понад годину. За цей час кермувальник кілька разів приходив до тями і знову непритомнів. Урешті його передали до рук медиків, але довезти до лікарні пацієнта не змогли - він помер у швидкій. За життя його дружини борються. Тим часом правоохоронці намагаються скласти всю картину маштабного зіткнення, передусім з'ясувати - хто ж таки перший вискочив на зустрічну.