Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 лютого 2015, 22:07 ДТП
Огляд ДТП
Огляд ДТП

У Дніпропетровську неймовірна майстерність водія врятувала людські життя. Чоловікові довелося маневрувати некерованою багатотонкою поміж перехожих і машин. Що зупинило фуру - дивіться в огляді автопригод.

Вправлятися в екстремальному керуванні довелося водієві вантажівки у Дніпропетровську. Фура з макулатурою рухалася проспектом. На спуску несподівано відмовили гальма, і багатотонка із прискоренням помчала донизу. 31-річний кермувальник не розгубився і почав маневрувати - спочатку на алеї, куди винесло машину, поміж перехожих, потім знову вилетів на дорогу. Вже на перехресті, аби уникнути масового зіткнення, водій вирішив будь-що зупинитися - різко вивернув кермо, вантажівку занесло. На повороті вона зачепила легковик і перекинулася. Шалений рух зупинило дерево.

Валерій, свідок:

- Водитель настолько мастерски умудрился выкрутить руль и объехать автомобили. Вылетевши на аллею, на аллее объехал людей, которые там находились. На улице Свердлова стояли на перекрёстке автомобили. Он эти автомобили тоже, можно сказать, мастерски объехал, выехал на встречную полосу. На повороте уже, я так понимал, что ему уже некуда деваться было. Пришлось выкручивать руль и вот допустил опрокидывание автомобиля.

Із травмами шофера-екстремала доправили до лікарні. Водій легковика відбувся переляком і відірваним бампером.

***
А ось водієві легковика у Нововолинську хоробрості забракло. Своїм Ауді він протаранив Форд - та, не гальмуючи, кинувся тікати з місця ДТП. Власник американської машини навіть не встиг запам'ятати номера порушника. За інформацію про утікача постраждалий оголосив винагороду. На місці зіткнення  Ауді загубив задню фару. Тож автовласника дуже швидко вирахували. Чоловік їздив містом і шукав майстрів, які б погодилися швидко відремонтувати пошкоджену машину. 22-річного водія вже затримали.

Олександр Паламчук, керівник сектору УДАІ у Волинській області:

- На нього вже зараз будуть складені 2 адмінпротоколи: за ст. 124 і ст. 122/4 Кодексу України Про адмінправопорушення - це або штраф близько 300 гривень, або позбавлення права керування, або адмінарешт.

***
На Львівщині на вечірній трасі не поділили дороги два легковики. Фольксваген несподівано виїхав на зустрічну та на шаленій швидкості протаранив Сітроєн. Потужне лобове зіткнення не дало шансів на життя водієві-винуватцю аварії та його пасажиру. Тіла із понівеченого салону рятувальникам довелося вирізати спецзасобами. Троє людей з французької машини потрапили до лікарні.

Галина Лемішко, інспектор відділу УДАІ у Львівській області:

- За попередніми даними, водій Фольксвагена виїхав на смугу зустрічного руху і вчинив зіткнення із автівкою Сітроєн Берлінго. Водій і пасажир Фольсвагена загинули на місці ДТП, і травмувалися водій автомобіля Сітроєн і двоє жінок, які були пасажирами.

Правоохоронці з'ясовують, що стало причиною смертельного маневру загиблого, та перевіряють, чи не були водії напідпитку.