Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 лютого 2015, 22:08 ДТП
Огляд автопригод
Огляд автопригод

Масштабна аварія через слизьку дорогу сталася у Сумах. Одразу чотири машини потрапили в ДТП на Прикарпатті. А у Києві водій легкового транспорта дивом не постраждав під час зіткнення з вантажівкою.

Вантажівка протаранила три автомобілі в Сумах. Величезна машина не змогла загальмувати на слизькій дорозі й виїхала на перехрестя. Зупинився транспорт, лише коли врізався в припарковані авта. Першим потрапив під удар мікроавтобус Мерседес. Його відкинуло на Шевроле, а легковика - на Вольво. Під час аварії ніхто не постраждав. Хіба що на водія буса після повернення до авта чекав подвійний неприємний сюрприз.

Вікторія Писаренко, співробітниця УДАІ в Сумській області:

- На водіїв складені адміністративні протоколи. На водія автомобіля ТАТА - за порушення правил дорожнього руху, а саме необрання безпечної швидкості руху, що призвело до виникнення ДТП. А на водія автомобіля ВІТО складено адміністративний протокол - за відсутність страхового полісу.

***
Одразу чотири машини потрапили в ДТП на Прикарпатті. На дорозі Івано-Франківськ - Калуш зіштовхнулися три мікроавтобуси та легковик. Попередньо відомо: водій пасажирського Мерседеса не впорався з кермом і опинився у кюветі. Аби уникнути зіткнення, водії інших автомобілів почали екстренно гальмувати, однак на слизькій дорозі їм це не вдалося.

Мирослава Белдик, співробітниця УДАІ в Івано-Франківській області:

- Водії стверджують, що ДТП сталася в умовах ожеледиці, але в багатьох випадках, коли трапляється ДТП за участю бодай одного ТЗ, водії відволікаються на цю подію, і це був супутній фактор. Слідство встановлює, чи причиною ДТП був дорожній фактор, чи це банальна людська помилка.

Внаслідок зіткнення постраждали четверо пасажирів маршрутки, яка перекинулася.

***
Дивовижний порятунок у страшній аварії! У Києві після потужного зіткнення з фурою дивом вижив водій легковика. Пізно ввечері чоловік їхав проспектом, аж раптом наскочив на багатотонку, що стояла посеред дороги. Форд підім'яло під вантажівку, всю передню частину легковика розтрощило. Утім, водій не зазнав жодних травм! Завдячує паскові й подушкам безпеки та нарікає на колегу - що не виставив аварійного знаку.

Водій Форда:

- Передо мной машина вильнула, успела. Потому что после того уже, как мы стояли, потом я уже знак аварийный выставил, его не было там просто. Плюс освещение, видите сами, здесь его вообще не видно практически. Поэтому я не видел габаритов машины.

Шофер вантажівки виправдовується - чекав на запчастини для ремонту.

Водій вантажівки:

- И в 11 часу отошел на заправку, взять кофе отогреться.

- То есть с 6 до 11 машина стоит на аварийке?

- Да, да. Ну знак, я не знаю, где он делся.