Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2014, 22:29 ДТП
Смертельну ДТП в Івано-Франківську намагаються зам'яти
Смертельну ДТП в Івано-Франківську намагаються зам'яти

В Івано-Франківську мати постраждалого в ДТП хлопця звинувачує слідство у спробі зам'яти справу. 16 листопада автомобіль охоронної фірми збив на узбіччі трьох людей. Один пішохід помер, інший у тяжкому стані в лікарні. Лише дивом уцілів третій перехожий.

Хлопці поверталися з гостей додому пізно ввечері. На темній ділянці дороги на них наскочила машина. Одного парубка автомобіль тягнув кілька десятків метрів. За життя травмованого лікарі боролися три доби, але пацієнт помер. Ще один постраждалий - у реанімації, його стан вкрай тяжкий. Медики не дають жодних прогнозів.

Тетяна Бойчук, мати постраждалого:

- Там і травма голови, перелом черепа, верхня, нижня щелепа. Легені дихати не можуть, від апарату дихає. Дуже великі травми тіла.

Зі слів жінки, під час розмови з водієм він увесь час плутався у своїх словах.

Тетяна Бойчук, мати постраждалого:

- То плаче, то оправдовується. Різні версії водія. То він не бачив, то його машина засліпила, то руль викрутив механічно не в ту сторону. Версій багато, підемо у суд і будемо бачити.

Тим часом у Державтоінспекції запевняють - одразу після ДТП перевірили порушника на тверезість - алкоголя у його крові не знайшли. Причини смертельної аварії з'ясовують.

Мирослава Белдик, співробітниця УДАІ в Івано-Франківській області:

- Зі слів водія, його засліпило авто, яке рухолось по дорозі. Водій якого спілкувався з потерпілими, які знаходились на краю дороги. За даним фактом проводяться слічі дії і встановлюється авто, яке стало винуватцем аварії.

Втім, батьки постраждалих твердять - правоохоронці за весь час, відколи сталася ДТП, до близьких так і не зверталися. Слідчий лише взяв речі на експертизу. Мало того, раптом один із травмованих, який дивом дістав легких ушкоджень, відмовився від претензій до водія. Тому рідні інших двох хлопців бояться, що справу можуть зам'яти.