Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 листопада 2014, 21:16 ДТП
На Сумщині міліціонер на смерть збив пішохода
На Сумщині міліціонер на смерть збив пішохода

Смертельна ДТП за участі правоохоронця сталася в Сумській області. Керівник районного відділку міліції службовим автомобілем збив пенсіонера. Пішохід загинув. Аварія сталася ввечері на неосвітленій ділянці дороги. Водій, за попередніми висновками медиків, був тверезий.

Траса з Сум до Харкова - одна з найбільш пожвавлених у регіоні. Пролягає вона через безліч великих і малих населених пунктів.

- Оце отаке день і ніч, во-первих, переходить трудно.

Аварія сталася в селі Боромлі приблизно о 6-й вечора, коли вже стемніло.

Ельвіра Біганова, керівник сектору УМВС України в Сумській області:

- Співробітник міліції рухався вулицею села, коли несподівано з узбіччя на проїжджу частину вибіг чоловік фактично під колеса його службового автомобіля. Тобто уникнути зіткнення було фактично неможливо. Він одразу зупинився, аби надати йому допомогу, зателефонував на 102 и викликав швидку допомогу.

Втім, лікарі пішоходові допомогти вже не могли. Від травм шістдесятисемирічний чоловік помер. У міліції кажуть, пенсіонер був у темному одязі, та ще й п'яний. 

Ельвіра Біганова, керівник сектору УМВС України в Сумській області:

- Слідчі прокуратури, які прибули на місце події, одразу знайшли свідків. Це сусіди та продавчиня магазину, які вказали, що цей померлий чоловік знаходився у стані алкогольного сп'яніння.

Продавець:

- Зайшов, ну, в неадекватном состоянии, купив, отож, дав деньги, попросив водки 0,5, я продала, він пішов.

Сусіди загиблого розповідають - чоловік часто випивав, втім завжди дотримувався правила.

Мешканка с. Боромлі:

- Він нікогда, нікогда, щоб вин ступив пьяним, випівшим, чи шо-небудь отаке, шоб він ступив на асфальт, ніколи, він всігда ходив по оцій лінії, по оцьому.

Ділянку дороги, де сталася аварія, місцеві вважають небезпечною. Траса вузька, узбіччя для пішоходів майже немає, немає й освітлення.

Тетяна, мешканка с. Боромлі:

- От дороги у нас постоянно отут шось случається, позапрошлий год отам от соседке дерево збила машина. Прошлу зиму отут,  еслі б не була куча сніга біля стовба - тут би тоже залетив би до нас у забор.

За попередніми висновками медиків, в крові підполковника міліції алкоголю не було. Нині правоохоронця усунули з посади. Якщо вину офіцера доведуть, його загрожуватиме до 8 років ув'язнення. Кримінальне провадження розслідує прокуратура області.