Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 жовтня 2014, 21:16 ДТП
Масова ДТП у центрі столиці
Масова ДТП у центрі столиці

5 автівок і тролейбус. Кермувальники на дорозі втягли в ДТП і громадський транспорт. Масштабна пригода сталася у столиці вранці. Один водій не поступився іншому, як наслідок - машини розлетілися врізнобіч і зачепили попутні та припарковані, зокрема й "рогатого" з людьми.

Розкидані акумулятори, фари і безліч інших автодеталей, а також похилений світлофор - це наслідки масштабної ДТП у Києві. На перехресті не розминулися дві машини. Унаслідок їхнього зіткнення пошкоджені припарковані поряд легковики і тролейбус на зупинці.

Віталій Голубенко, співробітник ГУ ДАІ м. Києва:

- Фольксваген Таурег рухався по Лесі Українки, а Мерсдеес рухався по провулку Щорса, хто на зелений, хто на червоний - будемо з'ясовувати.

Від зіткнення Мерседеса розвернуло, а Фольксваґен за інерцією вдарив авто, що стояло попереду і зупинився вже серед припаркованих машин. Водій позашляховика переконує - їхав на зелене.

Анатолій, водій Фольксваґена:

- Я ехал снизу, зеленый свет переключается в желтый, я проезжаю, не помню, какая скорость, человек, который на Мерседесе поехал, он выехал, и я ему попал как раз в носовую, нос. Я зеленый, и когда я уже пересекал, был желтый, я уже проезжал его.

З добрячою ґулею на лобі, свій зелений колір пам'ятає і водій Мерседеса. Йому дісталося найбільше.

Віктор, водій Мерседеса:

- Загорелся зеленый свет для меня, шоб я мог, машины, которые в сторону по бульвару, они остановились, я начал трогаться и по крайнему ряду просто увидел, шо тень какая-то, да и все. Я поворачивал и в районе моторного отсека он меня ударил, очнулся - я уже на заднем сиденье.

Водій тролейбуса радіє, бо люди вижили. Каже - в салоні було до двох десятків пасажирів. Хто з кермувальників порушив правила - не знає.  

Юрій, водій тролейбуса:

- Стоял на остановке, услышал визг тормозов, удар в заднюю часть, вышел, смотрю - машины побиты, не одна машина, люди были не постраждали.

Зіткнення добре бачив В'ячеслав. Чоловік саме паркував свою ластівку. Впевнений - водіям, які їхали вулицею Щорса, був зелений сигнал світлофора.    

В'ячеслав, свідок ДТП:

- Хлопки, клуб дыма, бегущую женщину через светофор, обратил внимание, шо горел зеленый свет. Он ехал так, с такой скоростью, потому что так развалить машины. Ну здесь проблема с светофором, каждую неделю аварии, каждую неделю наблюдаем такие картины, ну такой картины еще не видели.

 Випадково чи ні, але на цьому перехресті й справді часто стаються автопригоди. Втім, у проблеми зі світлофорами ДАІвці не вірять. Їхній вердикт однозначний.  

- Хтось один їхав на червоний? Відповідь: Сто процентов!

Хто саме з водіїв вирішив проскочити на заборонений сигнал світлофора і втягнув у ДТП 5 автівок і тролейбуса - покаже слідство. У нагоді експертам стануть і записи відеокамер на будинках поряд.