Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 жовтня 2014, 22:03 ДТП
Огляд автопригод
Огляд автопригод

Автобус із білорусами перекинувся на Чернігівщині. Як наслідок - четверо пасажирів дістали тяжких травм. А в Києві та Дніпропетровську під колесами вантажівок загинули пішоходи.

Невдалий маневр. Водій Міцубіші на Миколаївщині намагався обігнати вантажівку. Втім, коли  виїхав на зустрічну, побачив там автівку й вирішив повернутися на свою смугу. Та не встиг. Спочатку зіткнувся з причепом КАМАЗа, потім - із ВАЗом, що мчав навпроти. Від потужного удару пасажир японського машини загинув, а травмованого водія Жигулів доправили до лікарні швидкої допомоги.

Олександр, водій КАМАЗа:

- Міцубісі оцей обганяв. Він його обігнав, а потом, наверно, хотів мене обігнати. А тут- сполошна полоса, не знаю, як він не побачив той Жігуль. Короче, він ударився мені в прицеп, і його, наверно, одкинуло, Жигуль йшов з прицепом. Прицеп одбило. І Жигуль перекинувся. Я сразу на ручник, побіг їх витягувать. Там человек п'ять, а на передньому сидінні, посередені - труп. Я витягнув двох.

***
Смерть під колесами вантажівки. ДТП сталася посеред дня у столиці на вулиці Тростянецькій. Пропустивши пішоходів, ДАФ рушив. Шофер запевняє - поїхав на зелене світло, та раптом йому почали клаксонити і кричати водії інших автомобілів, тицяючи пальцями під його машину. І хоча кермувальник одразу натиснув на гальма, врятувати людину, котра потрапила під багатотонку, не вдалося. Хто винен в аварії - поки невідомо.

Володимир, водій ДАФа:

- Нет, передо мной абсолютно ничего не было, тронулся, а машину как что то ей мешает, я трогаюсь, она накатом не идет, я остановился. Он двигался с правой стороны, я его не мог видеть, он в мертвой зоне находился.

***
Під колесами багатотонного МАЗа загинув п'ятдесятичотирирічний пішохід у Дніпропетровську. Трагічний випадок стався в темний час доби на перехресті вулиць Шолохова та Донецького шосе. Що переїхав людину, шофер вантажівки збагнув не одразу. Зупинився лише від галасу свідків, за метрів триста від місця трагедії.

***
Одна людина загинула, шестеро дістали травм внаслідок зіткнення двох Лад в селищі Кіровському, що на Дніпропетровщині. Водій десятої моделі не впорався з кермом і вилетів на зустрічну. Від потужного удару обидва легковики перетворилися на купу брухту. 

Вадим Карпусенко, інспектор ВДАІ Дніпропетровського району:

- В автомобиле ВАЗ-2110 водитель и пассажир доставлены в больницу. В автомобиле ВАЗ-2109 водитель и пассажиры, находившиеся в салоне, доставлены также в больницу. Пассажир, находившейся на заднем сидении автомобиля, погиб в больнице Мечникова.

***
Мікроавтобус із білорусами перекинувся на Чернігівщині. Аварія сталася неподалік села Халявина. Чотирьох жінок із тяжкими травмами ушпиталено, трьом чоловікам надали допомогу на місці. Обставини і причини ДТП з'ясовують слідчі. Водій же переконаний - аварія сталася, бо погана дорога. Кілька місяців тому розпочали латати цю ділянку шляху, асфальт зняли, та не замостили.

- З правого боку їхала ще машина. І у мене колесо лопнуло, і перевернулася так машина моя. Щоб не вдарити машину праворуч я так ... і мене почало виляти.

Олена Царюк, співробітниця УДАІ в Чернігівській області: 

- Буде відкрито кримінальне провадження за статтею 286 - порушення правил дорожнього руху, яке призвело до травмування декількох громадян.