Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2014, 21:16 ДТП
На Харківщині вантажівка лобом у лоба врізалася в автобус
На Харківщині вантажівка лобом у лоба врізалася в автобус

Жахлива автокатастрофа на Харківщині забрала життя вісьмох людей і дев'ятьох покалічила. Пригода сталася на трасі між Ізюмом і обласним центром. У пасажирського автобуса на швидкості врізалася вантажівка. Внаслідок зіткнення Вольво перекинувся у глибокий кювет. А з розтрощеної Тати на дорогу посипалися м'ясний фарш і кістки.

Дмитро, постраждалий:

- Я просто очнулся о ттого, что я не мог дышать. Я был весь задавленный. Там и сиденья, и люди были сверху. Я не мог руки даже из-под них вытащить. И чувствовал, что у меня что-то с головой, у меня там все течет.

Дмитро їхав до Харкова в гості до доньки. Дорогою задрімав. Отямився, коли автобус перекинувся - чоловіка привалили людські тіла.

Дмитро, постраждалий:

- Я лежал там в автобусе зажатый, на мне лежали люди. Текла кровь, и у меня одежда вся в крови. Но это в основном кровь не моя - людей, которые лежали на мне сверху.

Автобус прямував з міста Свердловська до Харкова. В салоні були переважно мешканці Луганщини. Вольво здолав вже понад 300 кілометрів - до пункту призначення залишалося 70. Зіткнення сталося на смузі пасажирського транспорту. Тата виїхала просто в лоба автобусові з людьми. Кабіну вантажівки зім'яло, як паперову - водій загинув миттєво.

Олег Никоненко, старший інспектор УДАІ в Харківській області:

- Транспортні засоби пошкоджені дуже серйозно. Вантажний автомобіль перевозив вантаж - овочі, м'ясо, фарш. Внаслідок зіткнення будка цього транспортного засобу була пошкоджена, і вантаж від удару змістився в передню частину і зім'яв кабіну вантажного автомобіля. І весь вантаж висипався на проїжджу частину. Стосовно автобуса: майже лобове зіткнення, дуже серйозно пошкоджена передня частина. І враховуючи те, що він перекинувся в досить глибокий кювет - автобус пошкоджений повністю.

На місці аварії загинули семеро людей: двоє водіїв і п'ятеро пасажирів автобуса. У Вольво шоферів було двоє, один із напарників якийсь час після зіткнення був ще живий, проте в лікарні помер.

Дмитро, постраждалий:

- Я в сознании был, я видел все, что происходило. Видел, как людей выносили. Водители погибшие были, как их вытаскивали из автобуса, как их в ряд укладывали, накрывали. Раненные - много в крови, сидели, лежали, стонали.

Постраждалих з місця аварії швидкі відвозили до найближчої районної лікарні - вона за 30 кілометрів.

Юрій Гнідушкін, завідувач травматології Балаклійської лікарні:

- Мы ожидали всех на приемном отделении пострадвших, и по степени тяжести, по профилю, по виду травмы после обследования отправляли в разные отделения. Отделения: хирургическое, травматологическое и реанимационное.

Із дев'ятьох травмованих до реанімації доправили трьох. Одна з них - жінка, яка подорожувала з 13-річним сином, хлопчик також у лікарні: в нього забиття ноги, але його залишили у закладі разом з мамою.

Юрій Гнідушкін, завідувач травматології Балаклійської лікарні:

- Она была в реанимации, сейчас она у нас находится в отделении травматологическом - переведена. Из-за скелетной травмы, из-за множественных переломов - это осложнилось шоком. 

На місці аварії до пізнього вечора працювали рятувальники. Вони допомагали визволяти пасажирів із залізної пастки, витягали тіла загиблих. Піднімали автобус - позаяк під ним могли бути люди. Прибирали з проїжджої частини тонни розсипаних продуктів. 

Роман Сидоренко, прокурор Балаклійського району Харківської області:

- Зацепили трактором, подняли автобус - оказали содействие. Опять же: разлившееся топливо, неотключенные аккумуляторы - все это несло определенную опасность.

Свідків пригоди, котрі б посянили, що сталося, слідство поки що не знайшло. ДАІ опитує пасажирів автобуса. Серед версій трагічної пригоди: порушення правил дорожнього руху, технічна несправність і банальне - водій Тати заснув за кермом.