Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2014, 21:39 ДТП
Огляд масштабних аварій
Огляд масштабних аварій

Лише дивом не загинули люди в Одесі. Там на легковика впав велетенський бетонний стовп. Автівка перетворилася на купу брухту. А в Києві не поділили дороги дві ватнажівки й Мерседес.

Аварія за принципом доміно сталася в Одесі. Водій Міцубіші розвертався й не врахував швидкості інших учасників дорожнього руху. Як наслідок - легковика, немов пір'їнку, підхопив собі на бампера Камаз, протягнув кількадесят метрів та врізався у стовпа. Залізобетонна опора не витримала удару і впала на японську автівку. Лише дивом вдалося уникнути людських жертв.

Олег, свідок:

- Услышал хлопок, развернулся, и с той стороны Камаз тащил легковую машину в сторону столба, они врезались в столб, упал столб, придавил Мицубиси, провода попадали, то есть само стокновение произошло там.

Свідчення учасників ДТП різняться. Водій Камаза звинувачує в усьому свого колегу з Міцубіші.

Сергій, водій Камаза:

- Он выскочил через две сплошные и все, у меня горел зеленый светофор, мне некуда деваться.

- Он разворачивался?

- Да! Носом прямо разворачивался. Он выскочил прямо передо мною.

- Резко?

- Резко!

Натомість кермувальник легковика своєї вини не визнає.

Водій Міцубіші:

- Здесь есть сплошная? Где-то видишь тут сплошную? Я заканчивал разворот, закончил, перестраивался в этот ряд, смотрю - на меня несется Камаз по встречной, бьет меня, бьет столб, столб падает на меня.    

З'ясовуватимуть причини ДТП правоохоронці.

***
Потрійна аварія через неуважність водіїв сталася в Києві. На Столичному шосе не розминулися дві вантажівки й Мерседес. Водій Камаза раптово виїхав на головну дорогу з другорядної, до чого не були готові інші учасники руху. Внаслідок такого маневру легковик врізався у велетня.

Олексій, свідок:

- Водій Камаза з правої крайньої неправильно став перестроюватись, із-за цього білий автомобіль на скорості уходив от удара, прямого лобового столкновенія. Успів руль вивернути в ліву сторону і Камазу заїхав у зад.

Юрій, водій Мерседеса: 

- Должен был уступить, он выскочил, а я по тормазам, и не успел, но вовремя увернул, потому что была б лобовая, а так пошло по касательной.

Вчасно не зреагував і водій МАЗа, який їхав позаду. Він зачепив Мерседеса і за інерцією просунувся вперед та зупинився буквально за кілька метрів від металевої опори. Найбільше постраждав кермувальник німецького авта.

Юрій, водій Мерседеса: 

- Люди без ног ходят, а я с ногами, нормально. Может, шоковое состояние, не знаю, вроде все нормально.

- Яка вже разніца, як сталось, хлопці, тікайте, не надо.

***
Через неуважність водіїв сталася ДТП у Черкасах. На перехресті зіткнулися багатотонка й легковик. Лише дивом минулося без жертв. І в Тойоти незначні пошкодження.

Олена Сірик, співробітниця відділу ДАІ м. Черкас:

- Водій вантажного автомобіля МАН, рухаючись по вулиці Благовісній, при виконанні маневру при повороті не впевневся в безпеці руху, не пропустив авто Тойота, який рухався в попутньому напрямку, в наслідок чого сталась ДТП.

Протягом години рух транспорту на дорозі, де сталась аварія, був обмежений. Винуватцю зіткнення загрожує штраф.