Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 жовтня 2014, 22:24 ДТП
Конфлікти та автопригоди на дорогах
Конфлікти та автопригоди на дорогах

На Рівненщині люди ледь не лінчували ДАІвців. Ввечері в селі зіткнулися квадроцикл і мотоцикл. Водій і пасажир екстрим-транспорта загинули. Щойно на місце аварії приїхали правоохоронці, натовп накинувся на них зі звинуваченнями - мовляв, інспектори спричинили криваву ДТП.

Смерть на рівному місці. Мандрівка квадроциклом у рівненському селі Томашгороді стала фатальною для двох його мешканців. Кермувальник чотириколісного почав розвертатися на місці й не поступився дорогою мотоциклові.

Віктор Мороз, т.в.о. керівника УДАІ в Рівненській області:

- Водій із пасажиром квадроцикла, просто розвертаючись на місці, він не пропустив мотоцикла, який рухався, мав надати йому перевагу і мав дати можливість проїхати першочергово.

Водій і пасажир квадроцикла загинули миттєво. Осиротіли по троє дітей кожного з чоловіків. Кермувальника двоколісного з численними травмами ушпиталено. Коли на місце пригоди приїхали інспектори, розлючені селяни узялися звинувачувати правоохоронців: мовляв, ті спричинили ДТП - переслідували квадроцикла. Натовп заледве не вчинив самосуд над ДАІвцями - проколов шини міліційного авта й оточив вартових ладу щільним кільцем.

Тіло одного загиблого пролежало на асфальті кілька годин, адже слідчі не могли дістатися його, щоб зробити експертизи. Вгамувало юрбу керівництво ДАІ. В управлінні стверджують - у мить аварії інспектори оформляли протокол на порушника руху в сусідньому селі. Утім, до закінчення розслідування правоохоронців від служби усунено.

***
Двоє людей загинули в ДТП у Запоріжжі. Свідки аварії розповіли: Хюндай спочатку врізався в бетонну плиту, а потім його відкинуло на електроопору.

Сергій Ващенко, співробітник аварійно-рятувальної служби м. Запоріжжя:

- Со слов очевидцев, большая была скорость, он не справился с управлением, пошел на мост, а там два отбойника.

В автівці спрацювали подушки безпеки, але удар був такої сили, що вони не врятували чоловіків у салоні. Медики, котрі прибули на місце аварії, самотужки дістатися людей не змогли. Довелося викликати рятувальників. Ті за допомоги спецобладнання витягли з понівеченої машини тіла 53-річного водія та 32-річного пасажира.

***
А в Києві у двобої на Русанівській набережній зійшлися два легковики. У щільному потоці машин на зустрічну несподівано виїхав Форд. Водій Таврії зреагував миттєво, утім вивертати від лобового удару було нікуди - довелося гальмувати.

Ігор, водій Таврії:

- Ну я нажимав на гальма, але він дуже з недалекої відстані вискочив, прямо переді мною. Ну що трапилось, то трапилось.

Обидві автівки розтрощені. Водій Таврії розсік голову, травмував коліно. Поки оговтувався від шоку, каже, колегу з іншого транспорту розгледіти не встиг. Лише чув, як свідки намагалися затримати чоловіка, аби не втік. Той викликав на підмогу друзів й іншою машиною поїхав геть. Правоохоронці шукають власника Форда. А травмований кермувальник ЗАЗа міркує, як ремонтувати свій транспорт, що його планував продати.

***
Хто їхатиме першим - не змогли визначитися у столиці і двоє кермувальників на перехресті. Міцубіші Паджеро увімкнув лівий сигнал і виїжджав на вулицю. Нею на швидкості мчала Мазда. Потужним ударом легковик відкинув позашляховика на відбійника. Той зніс дорожнього знака, врізався в металевий паркан і перекинувся. Водій потрапив у пастку. Свідки пригоди перевернули потрощений транспорт і допомогли травмованому чоловікові вибратися з салону. Хто і на який сигнал світлофора їхав - з'ясовують правоохоронці.