Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 жовтня 2014, 21:41 ДТП
Огляд ДТП у регіонах
Огляд ДТП у регіонах

Поспіх, неуважність і грубе порушення правил. Фатальне зіткнення з електропорою на Рівненщині, потрійна ДТП у Маріуполі та велика кількість постраждалих унаслідок аварії двох легковиків на Житомирщині.

Життя чоловіка позбавила жахлива аварія на Рівненщині. Вранці Фольксваґен Пасат їхав селом Городком. Якоїсь миті водій не впорався з кермуванням і врізався в електропору. Від удару легковика зім'яло, неначе бляшанку. Щоб витягти тіло пасажира, рятувальникам довелося розрізати понівечений салон. Власника машини в тяжкому стані ушпиталено. Правоохоронці вивчають обставини аварії.

***
Нехтування правилами спровадило на лікарняні ліжка вісьмох людей на Житомирщині. Пізно ввечері не поділили траси два легковики. Ауді не поступився дорогою Фольксваґену й несподівано почав перед ним розвертатися. Кермувальник Пасата вивернув кермо, але уникнути потужного зіткнення не зміг.

Володимир Гриб, керівник УДАІ в Житомирській області:

- Внаслідок ДТП водій та троє пасажирів Ауді, а також водій і пасажир автомобіля Фольсваген отримали тілесні ушкодження. В подальшому за медичною допомогою звернулося ще 2 пасажирів автомобіля Фольсваген.

Призвідники аварії не заперечували - правила порушили. Але через поважні причини - надто поспішали… на свято.

Богдан Сулунько, постраждалий із Фольксваґена: 

- Згідно правил, вони мали дати нам дорогу, але вони пішли на розворот, мотивуючи тим, що вони поспішали на день народження. Сказали, що наче водій був напідпитку і пасажири також були в нетверезому стані, тому що в них було багато пляшок: пиво, віски, кола і тому подібне.

Чи був водій п'яний - правоохоронці зможуть сказати після результатів експертиз.

***
Неуважність водія спричинила потрійну ДТП у Маріуполі. На перехресті автобус зупинився, щоб пропустити легковика, котрий повертав з іншої вулиці. Кермувальник ВАЗівки, яка їхала позаду, на цей маневр колеги не зважив - оминув більший транспорт і намагався проскочити перехрестя. Натомість врізався в Шевроле.

Федір Дженчако, інспектор Маріупільського ВДАІ: 

- Автомобиль ВАЗ под управлением пожилого мужчины двигался по улице Степной со стороны поселка Калиновка и, пересекая улицу Челюскенцев, не убедился в безопасности, объехал стоячий автобус на перекрестке, который уступил дорогу Шевроле, и совершил столкновения с Шевроле.

Від удару російська машина вискочила на зустрічну й зачепила інші Жигулі. Пасажирку цієї ВАЗівки ушпиталено. Призвідник ДТП пояснює свій необдуманий маневр правоохоронцям.