Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 жовтня 2014, 22:23 ДТП
На Рівненщині нетверезий водій вантажівкою зачепив автобус
На Рівненщині нетверезий водій вантажівкою зачепив автобус

На Рівненщині вантажівка на швидкості врізалася в автобуса з пасажирами, котрий загальмував на зупинці. Водій багатотонки з місця пригоди зник. ДАІвцям незабаром затриманий шофер пояснив, що не побачив, яких пошкоджень завдав. Не зупинився, бо гадав, що зачепив рейсовий транспорт лише дзеркалом.

БАЗ рухався за маршрутом Рівне-Острог. Шофер зупинився в селі Верхові, щоб висадити пасажирів. Саме тієї миті автобуса струснуло від удару.

Леонід, водій автобуса:

- Після того, як пасажири вийшли з автобуса, відчув сильний удар в автобус, поглянув в дзеркало заднього виду, побачив вантажний автомобіль, який після зіткнення з автобусом не зупинився і продовжив рух. Я після чого передзвонив на службу 102.

В аварії постраждав 48-річний пасажир. Він один був в автобусі - на задньому пасажирському сидінні, якраз там, куди припав удар. З ушкодженнями чоловіка доправили до хірургічного відділу Острозької районної лікарні. ДАІвці спрацювали оперативно й затримали водія вантажівки. Багатотонку зупинили вже за десять кілометрів від місця автопригоди.

Сергій Мартинюк, керівник ВДАІ в Острозькому районі:

- Було виявлено автомобіль ДАФ з характерними механічними пошкодженнями для ДТП. Під час спілкування з водієм було встановлено, що водій знаходиться з явними ознаками алкогольного сп'яніння.

35-річний хмельничанин Андрій і справді був нетверезий. Це підтвердила експертиза. Кермувальник вантажівки пояснює, що того дня не планував виходити на роботу, тож випив. Після цього його зненацька відрядили в рейс.

Андрій, водій вантажівки:

- Двісті грам водки і бутилку пива.

- Де?

- На стоянці. После драки кулаками не машут, свою вину я признаю полностью, полностью. Ну как еще вам ответить? Да, моя вина в том, что я выпил и сел за руль.

Як кваліфікувати дії водія вантажівки, наразі вирішують слідчі міліції. Найімовірніше, йому загрожуватиме покарання за кермування в нетверезому стані, спричинення ДТП, в якій постраждала людина, і втечу після зіткнення.