Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 вересня 2014, 22:38 ДТП
Львів'яни вимагають зробити безпечною "прокляту ділянку"
Львів'яни вимагають зробити безпечною "прокляту ділянку"

Насмерть збив дівчину на переході мотоцикліст у Львові. Сам із травмами потрапив на лікарняне ліжко. Тим часом мешканці мікрорайону звернулися до місцевої влади з вимогою встановити обмежувачі швидкості на проблемній ділянці дороги. Адже це вже не перша смертельна пригода на тому місці.

Аварія сталася о дев'ятій вечора. Дев'ятнадцятирічна студентка переходила шлях зеброю. Зі слів свідків, дорога була порожня, аж раптом звідкись узявся мотоцикл, який мчав на шаленій швидкості. Дівчина загинула миттєво.

Юрій Леб'як, свідок ДТП:

- Повертаючись додому по цьому напрямку пропустив мотоцикліста, і відповідно він за пару хвилин збив дівчину і відбився від цього парапету. І на тому всьо. Викликали відразу швидку.

Кермувальникові - 21 рік. Він у лікарні у стані середньої тяжкості, його життю загрози немає. Свідки кажуть: після аварії спідометр мотоцикла зафіксував швидкість понад 150 кілометрів за годину.

Галина Лемішко, співробітниця УДАІ у Львівській області:

- Було травмовано мотоцикліста, його скеровано до операційного відділення лікарні. Зараз за цим фактом правоохоронці проводять розслідування. За попередніми даними власне водій мотоцикла не пропустив на пішохідному переході дівчину.

Це вже не перша смертельна ДТП на цьому відтинку дороги. Місцеві мешканці кажуть - за останні 5 років тут загинули 15-ро людей.

Ліліана Князь, мешканка м. Львова:

- Не знаю, наскільки проклята ділянка, але видимість сама тут є погана. Я сама за кермом, водій, тому часто, коли їжджу, я тут пригальмовую, тому що я знаю, що не видно завжди, коли переходять пішоходи. Ви коли спускаєтеся, тут таке ніби утворюється яма зверху.

Люди вимагають від місцевої влади встановити на проблемній ділянці обмежувачі швидкості. Для цього збирають підписи.

Оксана Герасимчук, мешканка м. Львова:

- Пішоходні переходи є, знаки обмеження швидкості 40 кілометрів - є. Світлофор є з однієї сторони тут в планах. Також дякуючи громаді, яка тут проживає. Нажаль, ці попереджувальні знаки не допомагають уникнути таких дорожньо-транспортних пригод. 

Щоб підштовхнути чиновників та ДАІвців до швидких рішень, обурені городяни погрожують найближчим часом перекрити дорогу.