Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 серпня 2014, 21:13 ДТП
П'яний суддя вчинив ДТП на Волині
П'яний суддя вчинив ДТП на Волині

П'яні посадовці спричинили ДТП на Волині. Тойотою вони протаранили автівку, що рухалася попереду. Свідками зіткнення стали місцеві мешканці. Саме завдяки їм винуватцям не вдалося втекти.

Кермував Тойотою заступник голови Рожищенського райсуду. Належала ж автівка депутатові облради, який їхав на пасажирському сидінні. Допомогу медики йому надавали на місці.  

- Ви взагалі розумієте, що трапилося? Не розумієте, так? А спиртні напої вживали, так, я розумію? Не вживали? А як за кермо сідали в нетверезому стані? А можете хоч щось розповісти? А чому?

Медик швидкої допомоги:

- Двох мужчин перша швидка забрала, цей, і ще був за кермом мужчина, то його забрала міліція в наркодиспансер на оприділення, але в нього там несуттєві травми.

Винуватець аварії - суддя - двічі намагався втекти з місця ДТП. Утім, обурені свавіллям посадовця тутешні мешканці йому завадили. Тримали до приїзду правоохоронців.

Свідок:

- Ми не дали, ми перекрили дорогу, ми не пустили їх, куди ж то таке? Це ж бєспрєдєл.

Свідок: 

- Якщо він є працівником суду, працівники міліції не мають права оформляти дану ДТП, цим повинен займатися слідчий прокуратури області або району, правильно чи ні?

Михайло Новицький, т.в.о. керівника Луцького РВ міліції:  

- Згідно КПК, міліція зобов'язана розпочинати провадження за всіма фактами, а в подальшому прокурор визначає підслідність. На даний час ми оформляємо ДТП.

Двох постраждалих із протараненої ВАЗівки ушпиталено. А щодо представника Феміди в наркодиспансері підтвердили: суддя дійсно був у стані алкогольного сп'яніння. Проти нього прокуратура області вже розпочала кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху.