Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 червня 2014, 21:05 ДТП
На Львівщині вимагають чесного суду над мажором-вбивцею
На Львівщині вимагають чесного суду над мажором-вбивцею

На Львівщині п'яний провінційний мажор скоїв ДТП, в якій загинуло двоє юнаків. 45-річний безробітний позашляховиком виїхав на зустрічну, де зіткнувся з легковиком. У тому їхало троє - водій вижив, пасажири - ні. Близькі загиблих підозрюють, що винуватець може уникнути відповідальності. Бо є родичем місцевого впливового чиновника.

Село Твіржа Мостиського району - дорога тут чудова, тож автівки просто пролітають. Аварія сталася ввечері опів на десяту. Позашляховик на великій швидкості виїхав на зустрічну, де врізався в Тойоту Кемрі. Двоє пасажирів - загинули. Водій вижив.

Богдан Голубко, водій Тойоти Кемрі:

- Першим ділом я почав за своїми товаришами дивитися, думав, може ще живі вони. Але після того, як вже приїхала скора, ну, вони загинули на місці, а він просто пропав з місця пригоди, приїхала швидка допомога - його забрали без свідків, без нікого в лікарню.

Біля понівеченого транспорту зібралося чимало селян. Їм здалося, що винуватець намагається уникнути відповідальності. До того ж, усі завважили - він був нетверезий, ледь тримався на ногах.

- Бачили - був п'яний. Він навіть в лікарні отак він лежав. І ще там щось кричав. Ногами то спати лягав.

Андрій Турко, співробітник УДАІ у Львівській області:

- Попередньо встановлено, що водій Міцубісі Паджеро не достримався безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу руху, внаслідок чого здійснив зіткнення з автомобілем Тойота. Попередньо лікарями медичної установи встановлено, що водій автомобіля Міцубісі Паджеро находився в стані алкогольного сп'яніння.

Зі слів селян, чоловік неофіційно працює на митниці. Частенько кермує нетверезим. Подейкують: на його карбі - вже 5 смертей на дорогах. Цього разу мажор святкував своє народження впродовж кількох днів.

Андрій Голубко, брат водія Тойоти:

- Багато людей було, які безпосередньо знають ту людину, і сказали, що в нього це вже не перша пригода, що він себе дуже круто веде, тому що в нього тут великі плечі. Зі слів людей які там були на місці, він є швагром заступника райдержадміністрації Мостиськ. 

Сергій Вучкан, заступник керівника ГУ МВС у Львівській області:

- 16-го червня даний громадянин мав день народження. З їхніх слів, він з 16 червня постійно зловживав спиртними напоями і як би їздив там, по території, порушуючи всі правила дорожнього руху.

Винуватець смертельної аварії зараз у лікарні. Спілкуватися з журналістами Свідка відмовився. Біля його палати цілодобово чергує двоє міліціянтів. Найближчим часом горе-водієві оберуть запобіжний захід. У міліції пообіцяли розслідувати справу чесно й об'єктивно.