Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 червня 2014, 22:57 ДТП
Близькі загиблого байкера вимагають покарання для винного
Близькі загиблого байкера вимагають покарання для винного

Родичі загиблого вимагають справедливого розслідування ДТП, в якій загинув 24-річний Олександр Тепляков. Призвідник аварії навіть не зателефонував батькам хлопця й не вибачитися за те, що накоїв.

Минуло більше двох тижнів, як Бажена втратила свого сина. Юнакові було 24. Того фатального вечора двоє приятелів мотоциклами поверталися додому. На перехресті хлопці попрощалися, і кожен поїхав своєю дорогою. Тоді Олександр навіть не здогадувався, що бачив свого друга востаннє.

Олександр, приятель загиблого:

- Шевроле Авео серебряного цвета просто даже не останавливалась на свой красный свет. Она медленно начала движение и даже без поворотника, без ничего начинала разворачиватся. А как раз Саша ехал сзади меня.

Молодик натиснув на гальма, та маневр Шевроле був настільки зухвалим і неочікуваним, що мотоцикліст не зміг уникнути зіткнення. Двоколісний врізався у правий бік легковика. Олександр ще не встиг від'їхати далеко і бачив аварію на власні очі. Кинув свій транспорт і побіг до закривавленого друга.

Олександр, приятель загиблого:

- Глаза открыты, горло буквально перерезано от шлема. Ну хыкал, кровь одна была и все. Больше ничего. Лежал на месте. Все.

Вже непритомного байкера доправили в лікарню. Та реанімаційні заходи не допомогли. Свідки події переконують - винуватець ДТП до травмованого навіть не підійшов, навпаки - вискочив з авта й пішов геть. Затримали його правоохоронці, котрі прибули на виклик. Після фатальної пригоди призвідник аварії навіть не зателефонував батькам загиблого.

Бажена, мати загиблого:

- Об этих людях, кто сбил моего сына, я, к сожалению, не знаю ничего. Я хотела все оставить, как есть, не портить жизнь человеку. Он молодой, ему еще жить, а сына моего не вернуть. Дни шли, а эти люди даже не давали о себе знать. И я решила изменить свое решение. Все-таки они убили моего сына и виновными не считают себя. Считаю, все должно быть по закону.

Кермувальник Шевроле не виявив бажання поспілкуватися і з журналістами. Друзі загиблого байкера переконані - правда на їхньому боці. Адже хлопець хоча і любив швидко їздити мотоциклом, проте правил ніколи не порушував. Та й свідки кажуть: юнак їхав на зелене світло, а легковик - на червоне.

Олександр, приятель загиблого:

- Такая безответственность - не позвонить даже родителям, не сказать: извините, пожалуйста, я сбил вашего сына, моего друга. Ну вы сами понимаете, каким надо быть человеком. Я считаю, такие люди должны быть наказаны, хотя бы тюремным сроком.

Правоохоронці ж переконують - з розслідуванням смертельної ДТП не зволікатимуть. Та щоб ґрунтовно вивчити обставини аварїї, потрібен час.

Ірина Левченко, заступник керівника відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Кримінальне провадження розпочате за статтею 286 частиною 2 ККУ - це ДТП, в результаті якої людина померла. Призначена судово-медична експертиза по потерпілому. По її завершенню буде слідчий експеримент, і вже згодом інші технічні експертизи. Так є по кримінальному законодавству.

Ступінь вини кермувальника Шевроле визначить суд. Йому загрожує 8-річне ув'язнення.