Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 червня 2014, 23:48 ДТП
У Хмельницькому старий автобус для пільговиків впав у річку, загинула людина
У Хмельницькому старий автобус для пільговиків впав у річку, загинула людина

Одна людина загинула, 29 травмовані внаслідок жахливої ДТП у Хмельницькому. Там пасажирський автобус з'їхав із дороги і впав у річку. Водій під час спуску з триметрового пагорба не впорався з кермуванням. У мить пригоди в салоні маршрутки перебувало більше трьох  десятків людей.

Саме цим стареньким автобусом надвечір поверталося зо два десятки пенсіонерів і кілька матусь із дітьми. Вони їхали звичним маршрутом, проте за лічені секунди спуск із пагорба став фатальним. Водій утратив кермування, й транспорт з пасажирами полетів донизу із триметрової висоти.

Неля Казанцева, дружина постраждалого пасажира:

- Буквально хвилин 10 пройшло, як він сів у цей автобус. Я зійшла з нього - а він сів. Він телефонує, шо попав в аварію. Шо гальма відмовили і автобус - ось у цю канаву. Я весь у болоті - встати не можу.

Унаслідок такого приземлення одна людина загинула, 29 дістали травм різного ступеня тяжкості. Щоб евакуювати всіх постраждалих, знадобилося більше десятка машин швидкої. Самого шофера рятувальникам довелося вирізати з понівеченого металу.

Андрій Козак, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області:

- Тих постраждалих, яких можна було безперешкодно дістати на ношах, доправляли до карет швидкої допомоги, а водія довелося вирізати з допомогою спеціального обладнання, тому що він був затиснутий елементами конструкції.

Водій дивом вижив, нині стверджує - в автобуса відмовили гальма.

Водій автобуса:

- Тормоза…

- Ви їхали з горба, да?

- Да.

- Неісправность в автобусі?

- Неісправность тормозів.

Валерій Вовчемис, заступник керівника ВДАІ м. Хмельницького:

- На початку підйому - і коли він ішов на спуск - він вживав заходів усіх, щоби зупинити завчасно транспортний засіб. Зі слів, він не міг вжити заходів ніяких. По тій причині, що не працювали гальма.

Воно й недивно - стверджують самі пасажири. Кажуть, автобус призначений для перевезення пільговиків. Проїзд у ньому безкоштовний. Аби заощадити на паливі, транспортне підприємство надало такий раритет.

Неля Казанцева, дружина постраждалого пасажира:

- Я вважаю, шо автобус не зовсім справний! Я ж не механік, але просто видно, що він такой у нас. Ви ж самі бачите, який той автобус. Дуже вже такий старий!

Мешканка м. Хмельницького:

- Писали пісьма, просили, шо дайте нам цего самого автобуса - не дають! Дали цього лаха.

Щоправда, люди, котрі мешкають біля місця аварії, іншої думки. Тут завузька дорога та крутий поворот.

Мешканець м. Хмельницького:

- Я з прицепом підіймався - мене склало на цій дорозі. Дорога завужена - покрали дороги і ті, і ті. От і всьо. А тут ще й глухий забор.

Мешканка м. Хмельницького:

- І в міськвиконком зверталися, от нас просто тупо отмахивались. Я им говорила- ребята, буде біда!

Нині на місці трагедії працюють есперти.

Валерій Вовчемис, заступник керівника ВДАІ м. Хмельницького:

- Шо стосується вини водія - тут працює слідчо-оперативна група. Причина буде в подальшому з'ясована і буде достовірно передана інформація в процесі слідства. Автобус в 6 часов ранку проходив огляд механіка, в підприємстві, де він обслуговується. ПМП Купава. Є в шляховому листу відмітка, що він технічно справний.

Вже призначено кілька експертиз, за висновками яких і можна буде говорити про причини ДТП. Тим часом у міліції за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху розпочате кримінальне провадження.