Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2014, 22:49 ДТП
У Львові водійка-наркоманка збила на зебрі дівчинку
У Львові водійка-наркоманка збила на зебрі дівчинку

Водійка у стані наркотичного сп'яніння збила на переході дитину у Львові. 12-річна дівчинка дивом вижила. Винуватиця ДТП вийшла зі свого БМВ лише для того, щоб підібрати номерного знака, який відпав від авта. До постраждалої навіть не наблизилася. Порушниця намагалася втекти, та люди завадили.

Нині постраждалій Насті вже ліпше. Дівчинка днями читає книжки та сумує за школою. Розповідає - того дня перетинала дорогу зеброю.

Настя, постраждала:

- Їхали машини, і вони мене пропускали, я переходила. Ще одна їхала машина, і також пропустила, а та, що мене збила, вона просто об'їхала ту машину, що мене попускала, і в мене в'їхала.

Аварія сталася приблизно о 19-й годині в середмісті Львова. 12-річну Настю батьки відрядили по хліб. Їй треба було лише перейти дорогу - крамниця навпроти будинку.

Оксана, мати постраждалої:

- Мала вибігла в магазин, ми зразу - серце відчуло що-то щось, зразу до вікна, і зразу спустилися вниз.

Донечка лежала непритомна на тротуарі. А люди сварилися з неадекватною водійкою зеленого БМВ.

Роман, свідок:

- Сидів в магазині, получається, чую - удар дуже великої сили. Тоді дивлюся - падає дівчинка, розбиває, тут стояла машина, розбиває в тій машині вікно бокове. І падає вон на то місце.

Свідок:

- Вона летіла на швидкості від 100 кілометрів. І вище. При тому що там стоїть знак, що не можна сюда їхати. В ту сторону не можна легковим їхати.

- Вона вийшла з машини, перше слово, що вона робила - вона почала материти всіх. Вона була взагалі в неадекваті, і всіх материти і казати - я так само людина, таке сталося. Вона їхала на такій шаленій швидкості. Жах. І саме головне, наприклад, дійсно, що вона збила і нє щоб підійти, підбгти до дитини, подивитися, що сталося - вона взяла, підбігла взяти номера і втікала.

Люди не дали водійці втекти - тримали її до приїзду ДАІвців. Еспертиза показала - жіночка кермувала в задурманеному стані.

Галина Лемішко, інспектор відділу ДАІ у Львівській області:

- Наразі слідчі встановлюють всі обставини цієї дорожньо-транспортної пригоди. За попередніми даними, жінка, яка керувала БМВ, була за кермом в стані наркотичного сп'яніння.

Тим часом покалічену дитину швидка везла до лікарні.

Андрій Швець, травматолог Львівської міської дитячої лікарні:

- З діагнозом закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана лобної ділянки, перелом сідничної кістки справа. Госпіталізована в реанімаційне відділення.

Водійка прийшла провідати збиту Настю. Порушниця не заперечує, що вживала наркотики. Утім запевняє - то було два тижні тому.

Вікторія, призвідниця ДТП:

- То так як би воно тримається в крові, то не то що в той день - воно тримається на протязі 21 дня. Сталось таке, оправдання мені нема, то ясно, я винувата, всьо. Головне, щоб вона була здорова.

Як збила дитину - не розуміє. Каже: було слизько на бруківці після дощу.

Вікторія, призвідниця ДТП:

- Я тормозила, я почала тормозити, мене вліво кидало до одного борта, до правого борта. Тільки потім вже пішов удар на неї. Я притормозила. Ну я не знаю, я не можу сказати, яка була швидкість.

Нині Настя у стані середньої тяжкості - її життю нічого не загрожує. Хоча до шкільних канікул доведеться пролежати в лікарні. А слідчі вирішують, як покарати водійку.