Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2014, 22:05 ДТП
Як шукають водіїв, котрі покинули місця ДТП
Як шукають водіїв, котрі покинули місця ДТП

Тим часом правоохоронці й досі не знайшли машини, яка вихідними на смерть збила семирічну дівчинку у столиці. Наразі відомо, що це позашляховик Ауді.

- 9 травня близько 22:15 на вул Булаховського, номер 4, мати з двома дітьми переходила дорогу.

Меншу - семирічну школярку - збиває машина. Мати до пуття пояснити не може - як це сталося. Від травм дитина померла. На місці трагедії працювали всі служби. І слідчі, котрі з'ясовували - що ж за машина накоїла лиха, адже водій втік.

Ірина Левченко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- На цей час встановлено, що це було авто білого або чорного кольору, що в нього на передній правій частині пошкодження після зіткнення, його розшукують.

Психологи кажуть, реакція водіїв на ДТП одна - це страх. Вже під його впливом люди поводяться по-різному. Зокрема, й тікають.

Тетяна Подольська, психолог:

- Человек к этому не готов, может замереть, многие начинают плакать, садиться, зажимать голову руками, потому что нет определенного механизма действия - первый раз. Первая эмоция - бежать.

Приміром, на Львівщині дівчина збила автомобілем власного батька. Але навіть не зупинилася.

Тетяна, винуватиця ДТП:

- І, звичайно, я налякалася, і я поїхала дальше, об'їхала, і всьо, по кругу, і думаю: "Їду туда назад".

Цьогоріч за чотири місяці тільки у столиці сталося три десятки ДТП з постраждалими, винні у яких покинули місця аварій. Знайшли - двадцятьох. У Державтоінспекції Свідкові розповіли - є чимало методів розшуку машин, що втекли після ДТП від правоохоронців. Але найдієвіші вони в найближчий час після аварії.

Євген Сергеєв, заступник керівника відділу УДАІ м. Києва:

- По нашим базам відбирають ТЗ схожі, по випуску, марці, кольору, відслідковують рух, десь може засвітилася в засобах відеофіксації, орієнтуються працівники ДАІ і інших служб, опитують свідків, СТО, оглядаються дворові території, стоянки, більшість таких злочинів розкривається по гарячих слідах.

Якщо такого кермувальника знаходять, суд його може навіть заарештувати на період слідства. Логіка проста - поїхав з місця ДТП, може ховатися й від покарання. Юристи нагадують - втеча з місця пригоди додає відповідальності.

Олександр Калюжний, адвокат:

- Отягощающим моментом будет то, что он скрылся, и дополнительная квалификация - непредоставление помощи. Однозначно остановиться - вызвать скорую и милицию, потому что если он уедет, его найдут, а человек умрет, он в любом случае поломает себе жизнь.