Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2014, 23:51 ДТП
У Києві вантажівка наскочила на тролейбус
У Києві вантажівка наскочила на тролейбус

Вантажівка з піском - проти тролейбуса. В середмісті Києва камаз протаранив рогатого. У громадському транспорті, який перетворився на брухт, їхали більше двох десятків дітей і стільки ж дорослих. Двадцять двоє пасажирів тролейбуса постраждали. Дев'ятнадцятьох ушпиталили. Обставини страшної аварії вивчає міліція.

Христина Шкудор, кореспондентка:

- Цілком понівечений тролейбус. Розбиті шибки і розламані сидіння. Купа піску та скла під ногами. В момент аварії в тролейбусі було кілька десятків людей.

Лихо сталося в обід - вщерть наповнена вантажівка несподівано протаранила громадський транспорт. Камаз виштовхав рогатого аж на бордюр, а сам перекинувся. Свідки кажуть: пасажири були перелякані, закривавлені, але всі живі.

Світлана Хижняк, свідок:

- Чула сильний удар, а потім крик, я там на стоянке убираю. Плакали, руки переломані, ноги переломані, з голови кров тече. Мальчик тут весь в крови сидел. Мужчини и женщини, в одной перелом ребер. В одной с голови прямо ручьйом кровь ішла.

Олексій Білов, свідок:

- Конечно, страшно, тем более дети, это ж, сами понимаете, не шуточное. Машина большая, и скорость, я думаю, тоже была немаленькая.

Контролерка тролейбуса не оговталася й досі. Каже: вантажівка вдарила, бо відмовили гальма.

Ольга, контролерка:

- Їхала машина оттуда, тормоза відказали у Камаза.

Шофера багатотонки ушпиталено. Водій тролейбуса від коментарів категорично відмовляється. Колеги роз'яснюють - не може оговтатися від шоку. В аварії постраждали й шестеро дітей. Усіх їх забрала швидка. Карині лише дев'ять. Каже: їхала з однокласниками на мультик. У дівчинки переламана рука у двох місцях і тяжке забиття ноги. Мала ледь говорить від болю.

Карина Лисюк, постраждала:

- Ми сиділи, а потом ми впали.

Ірина Гнатюк, мати постраждалої дівчинки:

- Вона подзвонила в шоковому стані, що ми попали в аварію, і я там недалеко проживаю, і просто поїхала. Дуже багато дітей, там два класи дітей було, всі в крові, в шоці, плачуть. Дуже багато людей, швидких.

Катруся в коридорі шпиталю із загіпсованою ключицею. Про трагічну поїздку розповідає детально.

Катерина, постраждала:

- У нас там вчителі допомагали вийти, інші люди, які були в тролейбусі. Вони нам допомагали вийти. Деякі зламали і руки і ноги. Пенсіонери, коли в нас врізався Камаз, то вони постраждали найбільше. В них там і ноги переломані, і руки.

З шістьох дітлахів лише двоє тяжко травмовані. Чотирьох уже можуть відпустити додому.

Олександр Мухопад, керівник відділу дитячої травматології лікарні "Охматдит":

- К счастью, детей в тяжелом состояние нету, все в среднем и легкой степени тяжести. Есть перелом передплечья, есть перелом плеча кости у девочки. Двум деткам предложена госпитализация. 

Міліціянти з'ясовують причини аварії. Вже опитали всіх свідків. І склали протоколи.

Олескандр Королевський, старший інспектор відділу зв'язків з громадськістю ДАІ м. Києва:

- Тролейбус був десь на відсотків 70 заповнений людьми. На разі причини з'ясовуються, сказати ось так однозначно, хто винен в даному випадку, ми не можемо.

Чому вантажівка врізалася у тролейбус? І хто відповідатиме за травмування дітей? Відповіді на ці запитання правоохоронці обіцяють дати за кілька днів.