Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2014, 21:07 ДТП
На Житомирщині затримали Мерседес з чужими номерами
На Житомирщині затримали Мерседес з чужими номерами

Мерседес тікає від переслідування. Саме за сценарієм відомого фільму кермувальник німецького авта не зупинився на вимогу інспекторів ДАІ, а потім влаштував з правоохоронцями перегони. Майже пів-години тривали змагання. Утікач зупинився лише перед вантажівкою, якою перекрили дорогу. Водій покинув легковика і став спринтером. Та ДАІвці порушника наздогнали.

Розпочалася історія з навіженим водієм у Житомирі. Правоохоронці помітили Мерседеса, що рухався зустрічною, й дали сигнал зупинитися. Проте кермувальник на цю вимогу не зважив, збільшив швидкість і помчав на виїзд з обласного центру. Інспектори розпочали переслідування. Порушника намагалися зупинити три екіпажі ДАІ, та легковик підрізав патрульні машини і не давав можливості себе обігнати. Ще й створював на трасі аварійні ситуації.

Дмитро Васьков, співробітник УДАІ в Житомирській області:

- Через громкоговорітєль попросили водія зупинитись зправа. Водій різко проігнорував нашу вимогу. Та добавивши швидкість, почав рухатися в бік міста Бердичів, водій весь час ігнорував та намагався бити службові автомобілі.

Тож інспектори вирішили перекрити дорогу вантажівкою. Коли втікач побачив, що немає проїзду, зменшив швидкість і на ходу вискочив з автівки. Мерседес продовжив рух і за мить зіткнувся з багатотонкою. А 25-річного мешканця Житомирського району зрештою догнали й затримали. Окрім нього, в салоні легковика було двоє пасажирів - хлопець і дівчина, випадкові подорожні, котрих  водій зголосився підвезти. Під час переслідування вони неодноразово просили кермувальника зупинитися, проте він не реагував.

Пасажир Мерседеса:

- Він начав наступать на газ. Начав тікать. Ми з дівчиною начали говорить і просить, що дай чи ми вийдемо. Ми не хочемо. Стань. Він музику погромчє і газу.

Сам порушник, спілкуючись з правоохоронцями, поводився неадекватно. Під час огляду машини у водійських дверцятах виявили пристрій для відстрілювання гумових куль. І з'ясували, що номерні знаки на транспорті - іншого автомобіля. А Мерседеса на територію України доправлено з порушенням митних правил. За скількома статтями покарають кермувальника - буде відомо після проведення всіх експертиз.