Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2014, 22:32 ДТП
Хто має право встановлювати смугасті конуси на дорогах
Хто має право встановлювати смугасті конуси на дорогах

Місця для "своїх". Припаркувати авто в центрі Києва - справа не з простих, стоянок катастрофічно не вистачає. Тож аби зарезервувати місця для очікуваних гостей, власники офісів, готелів і барів вдаються до хитрощів. Не лякає їх навіть штраф, виписаний ДАІвцем.

Для столичних автомобілістів бачити на узбіччі помаранчеві конуси та різноманітні стовпчики - не новина. Дорожнього знака, що паркування тут заборонене, самостійно прибрати й залишити свою машину - не можна. Одразу з'являються охоронці цих перепон і ввічливо прохають не чіпати перегородок та знайти інше місце.

Андрій Ющенко, заступник керівника відділу УДАІ м. Києва:

- Ми як працівники ДАІ здійснюємо контроль, притягуємо до адмінвідпорвідальності осіб, які причетні до цього, самовільно встановлюють такі засоби. Вживаємо заходів до припинення цих порушень та звісно демонтажу їх з проїздної частини вулиць. Фактично люди самовільно резервують місця під власні автомобілі або автомобілі, які приїздять до цих установ. В зв'язку з цим це викликає справедливі нарікання.

Та й самі паркувальники не проти скористатися загородками. Переконують: такі заходи вкрай потрібні, аби не прогавити водія, що паркується самочинно.

Олександр, паркувальник:

- Я не успеваю просто бегать, выставляю, чтобы себя как-бы ограничить. Ну люди разные бывают: сумашедшие и не очень. Вот яркий пример: я не подошел, и человек взял и отодвинул. Это нормально встал? Это один, второй, это ненормально.

Для ДАІвців такі пояснення не аргумент. І спритному паркувальникові доведеться заплатити до п'ятисот десяти гривень штрафу.

- Стаття 139, частина перша. Будь-ласка, ознайомтеся. Ось: на проїздній частині забороняється встановлення предметів, що заважають проїзду чи паркуванню транспортних засобів.

Водії скаржаться: через такі конуси на узбіччях їм самим доводиться порушувати правила руху і ненавмисне створювати затори. Правоохоронці нагадують - конуси на проїжджій частині можна виставляти без штрафу в особливих випадках: коли комунальники проводять дорожні роботи, треба перекрити рух під час святкувань або для огородження місця транспортної пригоди.