Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 березня 2014, 22:39 ДТП
Автопригоди на українських шляхах
Автопригоди на українських шляхах

Четверо загиблих у приголомшливій ДТП під Харковом. Двоє на смерть збитих пішоходів - у Дніпропетровську. Й перша жертва мото-сезону у столиці.

Четверо людей загинули в дорожній аварії під Харковом, за обставин, які навіть досвідчені інспектори називають небаченими. Приблизно о шостій ранку ВАЗівка, в якій було п'ятеро п'яних молодиків, разом із водієм, збила на смерть двох пішоходів, а потім сама наштрикнулася на металеву огорожу. 18 метрів машина мчала відбійником, як по рейках. Зрештою - ще два трупи, вже в салоні Жигулів. ДТП сталася на Липцівській трасі, за межами населеного пункту, свідків зіткнення не було. Відомо тільки, що перехожі - хлопець і дівчина, яких незадовго до аварії бачив водій маршрутного автобуса, простували узбіччям. Під колесами скаженого легковика загинули миттєво. Вціліли у пригоді троє: водій і двоє пасажирів ВАЗа, які сиділи позаду нього.

Олег Никоненко, керівник відділу УДАІ в Харківській області:

- У всіх закриті черепно-мозгові травми, струс головного мозку, забиття численні, ушиби. Всі троє, які доставлені до медичного закладу, в тому числі водій, знаходилися в стані алкогольного сп'яніння.

***
Кривава ДТП, в якій під колесами Жигулів загинув шістдесятисемирічний пенсіонер, сталася у Дніпропетровську. Розчавивши пішохода, кермувальник ВАЗівки додав швидкості та зник у невідомому напрямку. Менше ніж за годину авто з характерними пошкодженнями знайшли. 37-річний власник транспортного засобу, від якого тхнуло алкоголем, спав у салоні. Після затримання скутий кайданками чоловік був неговіркий.

- Представтесь, как Вас зовут?

- А…

- Представтесь, как зовут Вас? 

- Можно отстегнуть?

- Спиртные напитки употребляли?

- Нет.

***
І там само у Дніпропетровську сталася ще одна кривава ДТП. 18-річну дівчину, що простувала зеброю, на смерть збила машина. Зниклого горе-кермувальника та його авто знайшли швидко.

Станіслав Габрук, інспектор ВДАІ м. Дніпропетровська:

- Обследовавши территорию, автомобиль Форд-Куго белого цвета был найден на охраняемой стоянке.

Того вечора батьківською машиною кермував 16-річний хлопець, котрий навіть водійського посвідчення не має. За яких обставин сталася ДТП - з'ясовують експерти. Неповнолітній призвідник аварії свідчити відмовився.

***
А у столиці загинув мотоцикліст. Аварія сталася на вулиці Набережно-Луговій, вночі, без інших учасників і навіть свідків.

Євген, волонтер:

- Это первая в этом сезоне авария в Киеве с погибшим человеком.

Відомо, що мотоцикл на заокругленні дороги зачепив бордюра, врізався в огорожу і проїхав на ній кілька метрів. На паркані залишився фрагмент куртки кермувальника, а його шолома відкинуло на кількадесят метрів. З байкера злетіло навіть взуття! 27-річний чоловік загинув на місці пригоди від відкритої черепно-мізкової травми.