Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2013, 21:21 ДТП
В Луганську перекинувся міський автобус, 25 постраждалих
В Луганську перекинувся міський автобус, 25 постраждалих

25 пасажирів потрапили в лікарню внаслідок масштабної ДТП в Луганську. Всі ці люди о сьомій ранку їхали міським автобусом із південних кварталів у середмістя. На повороті транспорт понесло, він ударився об стовпа, перекинувся й кілька метрів сунувся на боці. Після такого в тяжкому стані 10-ро постраждалих, двоє з них - у реанімації.

Вранці Сергій ішов на зупинку. Краєм ока встиг побачити - повертав саме його 167-й автобус. Чоловік додав ходу, аби встигнути, аж тут почув скрегіт і сильний удар. Подивився - на боку лежав той транспорт, на який він біг.

Сергій, свідок:

- Я проходил, слышу, что грохнулось что-то. Повернулся - лежит.

Свідки кажуть - автобус занесло на зледенілій дорозі. Він вдарився об стовпа, перекинувся і боком просунувся ще з десяток метрів. Коли зупинився - вцілілі вікна зсередини почали бити люди, щоб вилізти з салону. З 35 пасажирів медична допомога знадобилася більш ніж двом десяткам.

Павло Малиш, керівник Департаменту охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації:

- Есть переломы множественные, есть множественные ушибы. Есть черепно-мозговые травмы с сотрясением вещества головного мозга. И количество 25 - количество может увеличится. Так как люди начинают еще обращаться, так они вгорячах ушли, но это не та степень тяжести, которая нуждается в интенсивной терапии.

"Богдан" належить міському комунальному підприємству. Транспортники кажуть, що всі потрібні перевірки перед виходом у рейс водій і автобус пройшли, жодних зауважень не було. 

Андрій Когут, керівник транспортного відділу Луганської міськради:

- Есть акт технического осмотра. Все в сроках. В плане документации ничего не нарушено. Пока предварительно на первый план выходит человеческий фактор.

Утім, свідки зазначають - їздив автобус на лисій резині. Чому такий транспорт випускають на маршрути - тепер мають з'ясувати слідчі.

Ольга Хом'якова, інспектор відділу ДАІ м. Луганська:

- Водитель не выбрал безопасную скорость при спуске и совершил опрокидывание на кольце квартала Гаевого.

За фактом пригоди правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Перші експертизи підтвердили - шофер автобуса в мить ДТП був тверезий.