Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 грудня 2013, 22:14 ДТП
У столиці рекордні ДТП через непосипані шляхи
У столиці рекордні ДТП через непосипані шляхи

Ожеледиця спричинила колапс на столичних дорогах. За минулі вечір і ніч через складні погодні умови в ДТП потрапили 214 автомобілів. Сьогодні ж Київ побив усі рекорди - лише на 15-ту годину ДАІвці зафіксували майже 400 пригод.

Валерій Григорович бідкається - не зчувся, як ускочив у халепу. На крутому узвозі його мікроавтобус зачепив новенького Шевроле.

Валерій Григорович, водій мікроавтобуса:

- Хотів проїхать направо, зелене було світло. Ця жіночка потихеньку теж їхала. Потягло вліво. Не газував же ж, нічого. Просто понесло і скинуло мене. Нічого не встиг.

Водій з тридцятирічним стажем упевнений - усе через ожеледицю. Попри негоду, на проблемній ділянці - жодного комунальника.

- За два чи три дні я жодної машини не бачив, щоб посипала. Сьогодні тільки побачив одну.

ДТП на Дмитрівській поповнила рекордний список столичних автопригод. Колапс почався напередодні вночі. Водії раділи, що дорога вільна, і збільшувати швидкість. А що під тонким шаром снігу був не асфальт, а відшліфований лід - машини миттєво складалися в потяги. Осередок аварій був на проспекті Перемоги. Тут удосвіта зіткнулися одразу 24 автомобілі. За підрахунками ДАІвців, за минулу добу в Києві сталося 214 ДТП, на 15 годину цього дня зафіксували майже чотири сотні. Постраждали двоє людей.

Наталя Сторожик, керівник відділу ДАІ м. Києва:

- Хотілося б нагадати водіям, аби вони без нагальної необхідності взагалі не вирушали в місто на своїх авто, залишили їх вдома. Якщо ж така нагальна необхідність виникає, то обовязково водієві потрібно врахувати технічні параметри свого автомобіля і відповідно, погодні умови, які склалися.

ДАІвці кажуть: через критичний стан окремих ділянок руху вже надіслали десять приписів до столичного Київавтодору. Щоби дізнатися, як його працівники виконують вказівки правоохоронців, журналісти Свідка проїхалися середмістям. Лише за перші десять хвилин - шість ДТП. І жодного комунальника.

- Не посыпано ничего. Ехали на скорости 5 км в час. Нажала на тормоза и еду чуть ли не 10 метров.

Не ліпша ситуація й на тротуарах.

- Вони почему не делають? Єслі б оні убіралі - нє било б етого. Понімаєтє?

- Обережно йдіть!

- А ви попробуйте, как нам слазить!

- То вода тече, що перепливать треба, а тут лижі чи сані треба, я не знаю вже. Це страшне!

Дізнатися, що думають з цього приводу представники столичних комунальних служб, журналістам не вдалося. Усі телефони Київавтодору зранку вперто мовчать, а у профільному управлінні КМДА попросили надіслати запит, який обіцяли розглянути за 10 днів.