Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2013, 00:23 ДТП
У Луганську таксисти затримали прокурора-вбивцю
У Луганську таксисти затримали прокурора-вбивцю

Прокурор убив людину. Трагічна автопригода сталася в Луганську опів на десяту вечора. Студентка 5-го курсу йшла переходом на зелений сигнал світлофора. Та її не пропустило престижне авто й буквально знесло. Далі, не зупиняючись, поїхало з місця ДТП. Дівчина ж від травм померла на місці. Винуватцем ДТП виявився керівник одного з відділів прокуратури Луганської області. Його затримали таксисти.

5-курсниця Наталя Палецька того вечора поверталася з крамниці в гуртожиток. На зебру ступила, коли на світлофорі загорівся зелений. Несподівано на перехід вилетів позашляховик, який збив дівчину і, не зупиняючись, помчав собі далі.

Олексій Сергеєв, свідок:

- Выскочил с правого ряда, сбил девчонку, потушил габариты, свет, и по трамвайной линии поехал вниз. Я передал по рации, что так и так, сбила машина девчонку, проследите, куда поехала машина, чтобы не убежал. Ребята молодцы, оперативно сработали.

Далі таксисти розпочали справжнє переслідування втікача нічним містом. Водіям вдалося наздогнати його й заблокувати на одній з центральних вулиць. 

Анатолій Чайка, свідок:

- Машина уехала, даже тормозного следа не было. Он уехал, не останавливаясь.

Дмитро Зубов, таксист:

- Я подъехал, подрезал его машину. Он начал от меня убегать. Запрыгнул к себе в машину. Заблокировался. И наши ребята стали подтягиваться, но до того момента, как не приехала опергруппа, мы не смогли его оттуда достать. Он был невменяемый, судя по состоянию его глаз. Я единственный, кто его нормально в лицо видел, пока он от меня скрывался.

Водієм виявився 29-річний Дмитро Кононов, прокурор відділу з протидії злочинності у сфері транспорту прокуратури Луганської області. Нині за фактом ДТП його ж колеги розпочали кримінальне провадження.

Ігор Негієвич, речник прокурора Луганської області:

- За фактом розпочате кримінальне провадження. Водій був затриманий. І йому повідомлене про підозру. Більше того, в суд направлене клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тим часом 2 наркологічні експертизи вже підтвердили - прокурор у мить скоєння ДТП не був під дією алкоголю, наркотиків чи психотропних речовин.