Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 листопада 2013, 22:54 ДТП
Поблизу Рівного потрапили в аварію волинські баскетболісти
Поблизу Рівного потрапили в аварію волинські баскетболісти

Волинський баскетбольний клуб "Лучеськ Університет" потрапив у ДТП поблизу Рівного. Дев'ятеро людей дістали травм. Водій, який віз спортсменів із Луцька, загинув. За попередньою інформацією, шофер не дотримав безпечної дистанції і врізався у вантажівку, що зупинялася.

Трагедія сталася приблизно о 18-й годині. Ман пригальмував, увімкнув лівий сигнал, чи не миттєво ззаду в багатотонку врізався мікроавтобус з баскетболістами, які їхали на змагання.

Сергій, водій вантажівки:

- Я йшов на розворот, повертав наліво. Чую - удар ззаді і все. Я став, вийшов, бачу, що там люди сидять. Я почав їх витягувати з машини.

Водій Мерседеса Спринтера, що віз спортсменів, загинув. Правоохоронці кажуть - найімовірніше, ДТП спричинив саме він.

Василь Лазутко, керівник УМВС України в Рівненській області:

- Ман грузовий повертав наліво. Ззаді, мабуть, три метра є там тормозний шлях, але ж дистанцію не соблюдав водій, і вдарив ззаді грузовий Ман. 

Мікроавтобус потрапив під задні колеса вантажівки. Аби витягти понывечений транспорт, знадобилася допомога рятувальників.

Віктор Міщук, керівник підрозділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:  

- За допомогою гірдроінструменту 4 потерпілих діставали, були при свідомості, але в тяжкому стані. Доставали також водія, який загинув в даному транспортному засобі.

Усі баскетболісти віком від 16 до 18 років. Один з них - громадянин Греції. Двох спортсменів і 32-річного тренера в тяжкому стані доправили в реанімацію. Ще троє - в нейрохірургічному відділі, двоє у травматології. Постраждалі, котрі дістали травм середньої тяжкості, кажуть: пощастило, що вони були на задніх сидіннях мікроавтобуса. Частина команди спала.

- Я проснувся, коли мене вже забирала скора.

Не потребував ушпиталення лише один спортсмен. Решта - в лікарні.

Ірина Швець, лікар Рівненської міської лікарні:

- Це йдуть поєднані травми. Політравми, і в більшості є забої або ссадини голови, черепно-мозкові травми виключаються. Всі обстежуться з цього приводу. Троє є тяжкі, які пішли в реанімацію транзитом. Тому що стан був дуже важкий.

Лікарі борються за їхні життя. Правоохоронці ж за фактом смертельної ДТП вже розпочали кримінальне провадження.