Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2013, 23:04 ДТП
Огляд смертельних аварій
Огляд смертельних аварій

Через неуважність та порушення правил дорожнього руху виникло кілька смертельних аварій на українських автошляхах. Так, у Сумах водій легковика не помітив пішохода, а неподалік Києва інший кермувальник - мотоцикліста. У Дніпропетровську чоловік під час руху, вочевидь, заснув.

Збив людину й утік. У Сумах машина на переході наїхала на сімдесятисемирічного дідуся. Пенсіонер чимчикував через вулицю, тримаючи в руках велосипеда. Навперейми мчала Ауді, якою кермував 20-річний містянин. Від страшного удару чоловіка разом з двоколісним транспортом відкинуло на 10 метрів. Автомобіль же навіть не зупинився. Лише за кілька кварталів винуватця наздогнали інші водії й повернули на місце ДТП.

Дмитро, водій Ауді:

- Ну, я сбил человека, это было не намеренно, я просто растерялся. Я не специально.

Дідуся забрала швидка, але в лікарні він помер. Вже відомо: кермувальник був тверезий.

Володимир Крупецьких, співробітник відділу УМВС України в Сумській області:

- За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 ККУ, санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

***
Неподалік Києва загинув мотоцикліст. Троє байкерів їхали зі столиці в бік Гостомеля, попереду мчала Ауді. Раптом легковик почав розвертатися через суцільну смугу. Ба більше, водій не перевірив, чи безпечний такий викрутас для інших учасників руху.

Олексій, свідок:

- Один мотоцикл успел избежать столкновения и проскочил мимо, второй влетел в заднюю дверь автомобиля Ауди.

Удар був такої сили, що Ауді відкинуло на узбіччя. А 37-річний байкер кілька разів перевернувся в повітрі, упав на іншому боці дороги й загинув. Травмованого кермувальника легковика ушпиталили. 

Дмитро Сауцький, мотоцикліст:

- Сказать по этому поводу могу только одно - из-за невнимательности таких вот мудаков гибнут такие парни, как мы. Мы выезжаем на дороги, а там куча идиотов, которые купили права.

***

Вщент розбиті ВАЗівка та Деу, їхні кермувальники в реанімації, а 20-річний пасажир "Лади" загинув. Такі наслідки нічної аварії у Дніпропетровську. Трагедія сталася на проспекті Правди. Свідки зіткнення розповідають: водій десятою моделлю Жигулів вискочив на зустрічну й навіть не гальмував.

Ігор, свідок:

- Такое ощущение, как он или заснул, может быть. Два человека в "десятке" было и один человек в "Деу" был. Отогнули двери, вытащили человека, помогли скорой помощи. Один, тот, что сидел в "десятке" на заднем сидении, мы подошли, он уже не подавал признаков жизни.